Baker Hughes, AXA Group și alte 16 companii au renunțat să mai lucreze pentru proiectul gazoductului rusesc Nord Stream 2 și nu vor fi sancționate

Baker Hughes, AXA Group și alte 16 companii au renunțat să mai lucreze pentru proiectul gazoductului rusesc Nord Stream 2 și nu vor fi sancționate
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 feb 2021

Baker Hughes, AXA Group și alte 16 companii au renunțat să mai lucreze pentru proiectul gazoductului rusesc Nord Stream 2 și nu vor fi sancționate, potrivit unui document al administrației Biden trimis Congresului săptămâna trecută și văzut de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Grupul rus Gazprom și partenerii săi occidentali se grăbesc să construiască gazoductul pentru a furniza gaze naturale rusești în Germania, pe sub Marea Baltică, și speră să îl termine în acest an, scrie News.ro.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

Președintele Joe Biden crede că această conducă este ”o afacere proastă” pentru Europa. Mulți parlamentari și oficiali americani spun că gazoductul ar spori influența politică și economică a Rusiei asupra Europei.

Conducta de 11 miliarde de dolari, care ar dubla capacitatea gazoductului existent, ar ocoli Ucraina prin care Rusia a trimis gaze în Europa timp de zeci de ani. Acest lucru ar putea priva Ucraina și alte țări din Europa de Est de taxe de tranzit profitabile și ar putea submina lupta împotriva agresiunii rusești.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Statele Unite, cel mai mare producător mondial de gaze, ar dori, de asemenea, să exporte gaze naturale lichefiate în Europa, ca alternativă la gazul rusesc.

Departamentul de Stat al SUA a declarat vineri Congresului că a constatat că nava rusă Fortuna și proprietarul său, KVT-RUS, au ajutat la construirea Nord Stream 2, în temeiul legii sancțiunilor care a intrat în vigoare în acest an.

Dar cele două entități fuseseră deja sancționate de administrația Trump în temeiul legslației anterioare, iar oponenții din Congres proiectului au spus că sancționarea lor din nou nu va opri construirea conductei.

VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică CITEȘTE ȘI VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică

Săptămâna trecută, reprezentanții SUA au enumerat 15 nave care sunt ”posibil angajate” în instalarea conductelor sau în activități conexe, de la 1 ianuarie, când au devenit legi ultimele sancțiuni ale SUA, între acestea aflându-se navele sub pavilion rus Ivan Sidorenko și Murman.

Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, a declarat reporterilor, săptămâna aceasta, că faptul că aceste companii renunță din cauza sancțiunilor care se apropie ”demonstrează că obiectivele legislative și acțiunile noastre au un efect bun”.

Succesul Wörwag Pharma: de la farmacie la companie farmaceutică internațională CITEȘTE ȘI Succesul Wörwag Pharma: de la farmacie la companie farmaceutică internațională

El a spus că Departamentul de Stat continuă să ”examineze entitățile implicate în activități potențial sancționabile”.

Price a mai arătat că ”sancțiunile sunt doar unul” din multele instrumente disponibile ca răspuns la Nord Stream 2.

Baker Hughes, o companie de servicii din domeniul petrolier din SUA și companiile de asigurări Tokio Marine Kiln Syndicates și Aspen Managing Agency, nu au avut niciun comentariu.

Câți bani generează industria jocurilor de noroc la bugetul de stat CITEȘTE ȘI Câți bani generează industria jocurilor de noroc la bugetul de stat

Celelalte companii nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii. Câteva dintre ele, inclusiv compania norvegiană de verificare DNV GL, și asigurătorii Zurich Insurance și Munich Re, anunțaseră deja că au renunțat deja la presiunea SUA. Grupul german de inginerie Bilfinger a anunțat în ianuarie că s-a retras din lucrările la conducta de gaz Nord Stream 2, din cauza îngrijorărilor cu privire la sancțiunile iminente ale SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
baker hughes
axa group
nord stream 2