BERD împrumută cu 217 milioane euro compania națională de petrol și gaze din Georgia

BERD împrumută cu 217 milioane euro compania națională de petrol și gaze din Georgia
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 26 sep 2020

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a anunțat că a împrumutat 217 milioane de euro Corporației de petrol și gaze din Georgia (GOGC) pentru a-și refinanța emisiunea de euroobligațiuni scadentă anul viitor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

GOGC, un furnizor major de energie electrică și gaze naturale din Georgia, a emis euro-obligațiuni pe o perioadă de 5 ani în valoare de 250 de milioane de dolari la Bursa de Valori din Londra în 2016 pentru a refinanța o emisiune anterioară, inițiată în 2012.

Potrivit BERD, împrumutul va atenua „presiunea fluxului de numerar și va rezolva constrângerile de lichiditate cu care se confruntă compania georgiană în urma turbulențelor economice semnificative cauzate de COVID-19 și a dificultății acesteia de a accesa piețele de capital”.

GOGC a amânat o emisiune planificată pentru aprilie de Eurobonduri, de 300 de milioane de euro, din cauza condițiilor de piață nefavorabile pe fondul răspândirii coronavirusului, informează Reuters.

Cu aceștia bani, GOGC intenționa să-și refinațeze emisiunea din 2012 și să finanțeze construcția unei a treia centrale electrice în Gardabani.

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
împrumut
georgia
refinanțar
eurobond-uri