CE a aprobat fuziunea dintre Schlumberger și Cameron, companii prezente și pe piața de servicii petroliere din România

CE a aprobat fuziunea dintre Schlumberger și Cameron, companii prezente și pe piața de servicii petroliere din România
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 8 feb 2016

Fuziunea de 14,7 miliarde de dolari dintre companiile furnizoare de servicii și echipamente petroliere Schlumberger și Cameron, prezente și pe piața din România, a primit săptămâna trecută aviz favorabil din partea Comisiei Europene.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Schlumberberger este prezentă pe piața din România prin intermediul Schlumberger Logelco Inc., companie care în 2014 a înregistrat o cifră de afaceri de 765 milioane de lei, având 450 de angajați, dintre care 170 la un centru nou creat în Ploiești.

Cameron are două fabrici în România, prima la Câmpina, fosta uzină Sterom, achiziționată în 2004, și alta nou construită în 2009, la Ploiești. În 2014, Cameron a înregistrat o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei și un profit de 341 miliarde de lei. Cameron România avea anul trecut 1.200 de angajați, însă potrivit presei locale, în acest an, ca urmare a scăderii comenzilor cauzate de prăbușirea pieței petrolului, 50% dintre aceștia vor fi disponibilizați.

Pentru a finaliza fuziunea, cele două companii susțin, într-un comunicat de presă, că mai au nevoie doar de acordul Ministerului Comerțului din China, care a declanșat pe 4 februarie procesul de revizuire a fuziunii.

Departamentul de Justiție din SUA și-a dat deja acordul necondiționat pentru aprobarea fuziunii dintre Schlumberger și Cameron în noiembrie 2015, decizii similare adoptând și autoritățile anti-trust din Canada, Brazilia, Rusia și Mexic.

Schlumberger a raportat în 2015 venituri de 35,47 miliarde de dolari, în urma activității de furnizare de produse și servicii petroliere desfășurate în 85 de state. Compania are peste 95.000 de angajați, deși anul trecut a efectuat peste 20.000 de disponibilizări.

Potrivit The Wall Street Journal, în urma fuziunii cu Cameron, Schlumberger intenționează să efectueze alte disponibilizări, pentru a reduce cheltuielile cu aproximativ 350 de milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
servicii
fuziune
cameron
schlumberger
prahova
ploiești
câmpina