China își raționalizează electricitatea și suspendă activitatea unor companii, în toiul unui val de căldură

China își raționalizează electricitatea și suspendă activitatea unor companii, în toiul unui val de căldură
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 aug 2022

China raționalizează electricitatea companiilor, în sud-vest, din cauza căldurii, care conduce la o creștere a consumului,. în contextul în care instalațiile hidroelectrice sunt afectate de scăderea nivelului apelor, potrivit presei de stat, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În provincia Sichuan, temperaturile depășesc cu regularitate 40°C în ultimele zile, ceea ce antrenează o recurgere aproape sistematică la climatizare, pentru ca cei aproximativ 84 de milioane de locuitori să se răcorească, scrie News.ro.

Vești bune pentru fondatorii Dedeman. Vrancart – creșteri consistente ale afacerilor și profitului la S1 CITEȘTE ȘI Vești bune pentru fondatorii Dedeman. Vrancart – creșteri consistente ale afacerilor și profitului la S1

În producția electricității, Sichuanul depinde 80% de barajele hidraulice.

Însă cursurile de apă din regiune au secat, potrivit Ministerului chinez al Resurselor de Apă.

Pentru a economisi electricitate, 19 orașe din provincie au ordonat fabricilor și întreprinderilor să-și suspende activitatea, potrivit unui aviz emis duminică și făcut public de presa oficială.

Această măsură - care este în vigoare până sâmbătă - nu-i vizează pe particulari.

Unele întreprinderi pot funcționa la capacitate limitată, pentru nevoile particularilor.

Sichuanul este o regiune-cheie în China în producția litiului, un material folosit în bateriile electrice.

O uzină exploatată de către gigantul taiwanez electronic Foxconn - principalul furnizor al grupului american Apple - și-a suspendat producția.

Din cauza restricțiilor, producția de litiu urmează să fie redusă la mai puțin de 1.200 de tone, ceea ce conduce la o creștere a cursului carbonatului de litiu, subliniază analista Susan Zou de la cabinetul de specialitate Rystad Energy.

Provinciile din zona de coastă Zhejiang, Jiangsu și Anhui, situate în est, au impus, de asemenea o reționalizare a electricității la companii.

China a emis mai multe alerte cod roșu de caniculă în mai multe regiuni.

Valuri de căldură în timpul verii nu sunt neobișnuite în China, mai ales în vestul arid și în sud. Însă ele par să devină mai puternice, în ultimii ani, din cauza modificărilor climatice, potrivit oamenilor de știință.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
electricitate