Complexul Energetic Oltenia a desființat aproape 1.000 de posturi

Complexul Energetic Oltenia a desființat aproape 1.000 de posturi
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 sep 2016

Un număr de 802 salariați ai Complexului Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producători de energie din România, au fost afectați de planul de concediere colectivă, iar 168 de posturi vacante au fost desființate din structura organizatorică a companiei, astfel că organigrama producătorului de energie a fost redusă cu 970 de posturi, în total, arată un comunicat publicat pe site-ul societății.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În prezent, CE Oltenia are circa 15.000 salariați, însă în urma reducerii de personal, până la sfârșitul anului vor rămâne aproximativ 14.000 salariați în companie, scrie News.ro.

Din numărul total de angajați afectați de concedierile colective, 767 salariați vor primi salarii compensatorii în baza OUG nr.36/2013, referitoare la măsurile de protecție socială acordate persoanelor disponibilizate prin concedieri colective.

„Acest număr include persoanele care îndeplinesc condițiile de pensionare și alte categorii de personal ale căror posturi au fost desființate”, arată compania, în comunicat.

Ceilalți sunt fie salariați care au o vechime mai mică de 36 de luni la data concedierii, fie detașați sau salariați cu contracte de muncă pe perioadă determinată, care nu beneficiază de plăți compensatorii.

Arabia Saudită revine, după 2 ani, în fruntea clasamentului marilor producători de petrol, detronând SUA CITEȘTE ȘI Arabia Saudită revine, după 2 ani, în fruntea clasamentului marilor producători de petrol, detronând SUA

Complexul Energetic Oltenia a fost înființat în 2011 prin fuziunea Complexurilor Energetice Rovinari, Turceni și Craiova cu Societatea Națională a Lignitului Oltenia. Domeniul principal de activitate este producția de energie electrică și termică, transportul și distribuția energiei termice.

Compania se află într-o situație financiară dificilă și estimează un profit net de 600.000 lei (133.000 euro), după pierderi de 961 milioane lei (213,5 milioane euro) anul trecut, potrivit proiectului de venituri și cheltuieli.

În prima jumătate a acestui an, Complexul Energetic Oltenia a înregistrat pierderi de 138,2 milioane lei (circa 31 milioane euro), comparativ cu un profit net de 13,5 milioane lei în perioada similară a anului trecut.

Cota de piață a companiei a scăzut la 17,9%, de la 18,4% în primul semestru din 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
complexul energetic oltenia