Complexul Energetic Oltenia își va externaliza Sucursala Craiova II, proces care va începe anul viitor. Sucursala va fuziona cu societatea de termoficare locală

Complexul Energetic Oltenia își va externaliza Sucursala Craiova II, proces care va începe anul viitor. Sucursala va fuziona cu societatea de termoficare locală
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 sep 2020

Complexul Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producători de energie din țară, a anunțat joi că anul viitor va începe procesul de externalizare al Sucursalei Craiova II, care ar dura doi ani. O nouă companie va fi creată, după ce sucursala va fuziona cu societatea de termoficare locală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Problemele și provocările sectorului energetic, afectat la fel ca multe alte domenii de criza generată în contextul pandemiei COVID-19, vor fi dezbătute pe larg de liderii celor mai importanți jucători în domeniu, alături reprezentanți ai autorităților, la Videoconferința - Energy Profit Forum - Energia post-coronavirus, organizată în data de 8 octombrie 2020. Mai multe detalii AICI.

Noi detalii vor fi anunțate la Profit Energy.forum, videoconferinta transmisa in direct la Profit TV și organizată cu sprijinul Black Sea Oil & Gas, Complexul Energetic Oltenia, FPPG, OMV Petrom, Romgaz și Transgaz.

”Procesul de externalizare a Sucursalei Craiova II este unul de durată, programat să înceapă în vara anului viitor și se va derula timp de aproximativ doi ani. Deci, nu poate fi vorba de externalizarea propriu-zisă a Sucursalei Craiova II în cursul anului viitor. Divizarea Sucursalei Craiova II din Complexul Energetic Oltenia presupune crearea unei noi companii ce va rezulta prin fuziunea Sucursalei Craiova II cu societatea de termoficare locală”, arată compania într-un comunicat.

OMV și-a vândut participația la Gas Connect Austria către Verbund pentru 437 milioane de euro, partea a programului de înstrăinare de active în valoare de 2 miliarde euro CITEȘTE ȘI OMV și-a vândut participația la Gas Connect Austria către Verbund pentru 437 milioane de euro, partea a programului de înstrăinare de active în valoare de 2 miliarde euro

Acționariatul noii companii va fi compus din acționarii actuali ai CE Oltenia și Consiliul Local al municipiului Craiova, scrie News.ro.

”Planul externalizării Sucursalei Craiova II nu este adus acum pentru prima oară în discuție. CE Oltenia și Consiliul Local Craiova au căutat încă din 2012 soluții pentru ca o singură entitate să asigure producția, transportul și distribuția energiei termice. Ultima discuție pe această temă cu reprezentanții Consiliului Local a avut loc în vara acestui an”, mai informează compania.

Reprezentanții producătorului de energie spun că integrarea si modernizarea lanțului de producție, transport și distribuție este singura variantă eficientă economic pentru sectorul energiei termice și care poate fi aplicată la nivel centralizat în municipiul Craiova, aceasta putând beneficia de finanțare din Fondul de Modernizare după anul 2021.

Complexul Energetic Oltenia are în componența sa cinci termocentrale și nouă cariere miniere.

viewscnt
Afla mai multe despre
complexul energetic craiova
societate de termoficare