CONFIRMARE OMV Petrom este în curs de vânzare a activelor din Kazahstan

CONFIRMARE OMV Petrom este în curs de vânzare a activelor din Kazahstan
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 oct 2020

OMV Petrom, cel mai mare producător de țiței și gaze naturale din România, confirmă, în raportul său pe primele 9 luni ale anului, că se află în proces de vânzare a activelor sale din Kazahstan, a cărui demarare a fost anunțată de Profit.ro la începutul anului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, în documentul citat este menționat, la capitolul "Optimizarea portofoliului", un "proces de marketing în desfășurare având ca scop vânzarea activelor din Kazahstan".

În primele 9 luni din 2020, producția de hidrocarburi a OMV Petrom din Kazahstan a crescut cu 5,6%, la 0,65 milioane barili echivalent petrol (bep), datorită activităților de intervenție și reparații capitale.

VIDEO Atac terorist la Bazilica Notre-Dame din Nisa CITEȘTE ȘI VIDEO Atac terorist la Bazilica Notre-Dame din Nisa

Anul trecut, producția medie în Kazahstan a scăzut cu 4,6% față de 2018, la 2,37 milioane bep (6,5 mii bep/zi), iar OMV Petrom a plătit Guvernului de la Astana impozit pe producție reprezentând echivalentul a aproape 79 milioane lei și taxe de licență de aproape 5 milioane lei.

În Kazahstan, OMV Petrom deține licențe de dezvoltare și producție pentru grupul de zăcăminte petroliere TOC (Tasbulat, Aktas și Turkmenoi) și pentru zăcământul petrolier Komsomolskoe. Petrom este activă în Kazahstan din 1998 și operează în prezent prin 2 filiale, Tasbulat Oil Corporation LLP și Kom Munai LLP.

La finalul anului trecut, OMV Petrom avea de încasat creanțe totale nete de la cele două filiale ale sale din Kazahstan în cuantum echivalent cu peste 233 milioane lei, reprezentând rest de rambursat din credite acordate de compania-mamă.

Cu 2 ani în urmă, în 2018, un sfert din investițiile totale în valoare de 5,495 miliarde lei ale OMV Petrom au reprezentat cheltuieli de 1,365 miliarde lei cu majorarea capitalului social al Kom Munai LLP.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom kazahstan
omv petrom vanzare active kazahstan
omv petrom productie hidrocarburi kazahstan