Consiliul de Administrație al Nuclearelectrica l-a numit pe Dumitru Chirleșan administrator neexecutiv al companiei

Consiliul de Administrație al Nuclearelectrica l-a numit pe Dumitru Chirleșan administrator neexecutiv al companiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 dec 2022

Consiliul de Administrație al Nuclearelectrica, care administrează centrala nucleară din Cernavodă, l-a numit pe Dumitru Chirleșan administrator neexecutiv începând cu 11 decembrie 2022.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Societatea națională Nuclearelectrica informează acționarii și investitorii despre decizia Consiliului de Administrație, ca urmare a recomandării Comitetului de Nominalizare și Remunerare, de a numi provizoriu, începând cu data de 11.12.2022 și până la data Adunării Generale a Acționarilor SNN, pe Dumitru Chirleșan în calitate de administrator neexecutiv, pe postul vacant din cadrul Consiliului de Administrație al SNN. Conform prevederilor art. 1372 din Legea nr. 31/1990, în caz de vacanta a unuia sau mai multor posturi de administrator, dacăprin actul constitutiv nu se dispune altfel, Consiliul de Administrație procedează la numirea unor administratori provizorii, până la întrunirea Adunării Generale Ordinare a Acționarilor”, anunță compania.

Qatarul va furniza Germaniei gaz natural lichefiat CITEȘTE ȘI Qatarul va furniza Germaniei gaz natural lichefiat

Potrivit Hotărârii AGOA din 10 august 2022, Dumitru Chirleșan a fost ales în calitate de membru provizoriu al Consiliului de Administrație, începând din 10 august 2022, pentru un mandat de 4 luni, în conformitate cu prevederile art. 641 , alin. (3) și alin. (5) din OUG nr. 109/2011, cu modificările și completările ulterioare, scrie News.ro.

Dumitru Chirleșan este inginer fizician cu specializarea "Reactori Nucleari", cu o experiență de peste 35 de ani în domeniul fizicii aplicate în domeniul materialelor și tehnologiilor nucleare.

Dumitru Chirleșan este doctor în fizică, specializarea „Fizica Starilor Condensate” și a ocupat, începând cu anul 1987, funcții de profesor de fizică, inginer fizician la Institutul de Reactori Nucleari Energetici, expert în fizică în cadrul Ministerului Educației Naționale, lector, asistent și conferențiar universitar dr. în cadrul Universității din Pitești și secretar științific al Fundației Universitare Pitești. De asemenea, începând cu anul 2004, Dumitru Chirleșan a fost prorector al Universității din Pitești, responsabil cu relațiile internaționale și cooperarea europeană, iar din 2010 a ocupat funcția de expert european în cadrul Comisiei Europene.

În prezent, este rector al Universității din Pitești, funcție ocupată din 2016 și desfășoară activități de manager în proiecte de dezvoltare durabilă, cercetare, transfer tehnologic și inovare.

Nuclearelectrica contribuie cu peste 18% cu energie nucleară în totalul producției de energie, la nivel național.

Compania a încheiat primele nouă luni cu un profit net de 1,94 miliarde lei, în creștere cu 202% față de perioada similară a anului anterior. Veniturile companiei au crescut cu 124,6% în ianuarie-septembrie, la 4,9 miliarde lei.

Sucursala CNE Cernavodă exploatează Unitățile 1 și 2 ale Centralei Nucleaelectrice de la Cernavodă, iar Sucursala FCN Pitești este fabrica de combustibil nuclear.

viewscnt
Afla mai multe despre
nuclearelectrica
dumitru chirleșan