Dan Agrișan a fost numit administrator special al Complexului Energetic Hunedoara

Dan Agrișan a fost numit administrator special al Complexului Energetic Hunedoara
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 ian 2016

Dan Agrișan, fost director al Societății de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE), a fost numit administrator special al Complexului Energetic (CE) Hunedoara, potrivit unor surse din Ministerului Energiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

CE Hunedoara a intrat în insolvență pe 7 ianuarie 2016. Tribunalul Hunedoara a decis să numească drept administrator judiciar casa de insolvență GMC SPRL Craiova, însă complexul energetic a făcut apel la această hotărâre. Ministerul Energiei propusese firma Euro Insol, condusă de Remus Borza, care instrumentează și dosarul insolvenței Hidroelectrica.

La finele anului trecut, Complexul Energetic Hunedoara a depus o cerere de intrare voluntară în insolvență, pentru salvarea companiei de la faliment, au declarat pentru Agerpres mai multe surse.

Transelectrica a emis 13,2 milioane cerificate verzi pentru 2015 CITEȘTE ȘI Transelectrica a emis 13,2 milioane cerificate verzi pentru 2015

Sursele menționate au explicat că aceasta a fost singura măsură care se putea lua pentru evitarea intrării companiei în faliment, în condițiile în care existau 18 cereri de intrare în insolvență depuse împotriva complexului. Judecătorul a decis, ulterior, cumularea cererilor de intrare în insolvență.

CEH are datorii de peste 1,2 miliarde de lei. În cadrul companiei lucrează circa 6.300 de angajați la termocentralele Mintia și Paroșeni, precum și la minele de cărbune Lonea, Livezeni, Lupeni și Vulcan din Valea Jiului. 

viewscnt
Afla mai multe despre
dan agrisan
ce hunedoara