Directorul general Cătălin Stancu pleacă amiabil de la conducerea Electrica SA, la scurt timp după demisia Ariellei Malard de Rothschild. Corina Popescu, numită CEO interimar

Directorul general Cătălin Stancu pleacă amiabil de la conducerea Electrica SA, la scurt timp după demisia Ariellei Malard de Rothschild. Corina Popescu, numită CEO interimar
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 16 oct 2018

Compania de furnizare și distribuție a energiei electrice Electrica SA a anunțat că CA-ul său și directorul general al societății, Dan Cătălin Stancu, au agreat de comun acord încetarea colaborării începând cu data de 1 noiembrie 2018.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

“Întreg Consiliul de Administrație își exprimă deplina recunoștință față de Cătălin Stancu pentru contribuția sa la conducerea Electrica. Pe durata mandatului, Cătălin a inițiat schimbări semnificative care au îmbunătățit procesele și modalitățile de lucru, generând performanță în viitor. El a fost o persoană valoroasă pentru Electrica în această perioadă plină de provocări. Îi dorim lui Cătălin mult succes în proiectele sale viitoare”, a declarat șeful CA-ului Electrica SA; Elena Doina Dascălu.

Anunțul vine la scurt timp după ce Arielle Malard de Rothschild, membră a familiei de bancheri Rothschild, una dintre cele mai influente familii în mediul financiar global, care controlează grupul Rothschild, implicat în afaceri din sectorul bancar și imobiliar inclusiv în România, a demisionat din postul de membru al Consiliului de Administrație la Electrica SA. Ea a invocat motive ce țin de responsabilități adiționale legate de activitatea sa principală.

Primăria Capitalei anunță că întârzierile la proiectul \ CITEȘTE ȘI Primăria Capitalei anunță că întârzierile la proiectul "străpungere Ciurel - nod rutier Virtuții" au fost recuperate

“A fost un privilegiu să conduc Electrica în această perioadă de transformare. A fost important pentru mine, în mod special, având în vedere că, anterior, am avut o istorie lungă în companie și, prin urmare, m-am identificat puternic cu aceasta. Sunt convins că am făcut mulți pași pentru dezvoltarea și modernizarea Electrica, confirmați de rezultatele financiare actuale. Doresc companiei o evoluție tot mai bună în viitor”, a declarat Cătălin Stancu.

Consiliul de Administrație al Electrica SA va demara imediat un proces de recrutare transparent, prin intermediul Comitetului de Nominalizare și Remunerare, pentru a selecta un succesor. Pentru a asigura continuitatea, Consiliul a desemnat-o în calitate de director general provizoriu, pentru o periodă de un an sau până la numirea unui nou director general, pe Georgeta Corina Popescu, în prezent director general al Societății de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord, parte a Grupului Electrica, fiind numită în acest post de la 1 iunie 2018.

Absolventă a Facultății de Energetică din cadrul Universității Politehnica București, specializarea Electroenergetică, Georgeta Corina Popescu și-a început cariera profesională în cadrul Sucursalei de Distribuție și Furnizare a Energiei Electrice București. Începând cu anul 2007, ea a trecut în sectorul privat, unde a ocupat funcții importante în cadrul grupurilor E.ON și OMV. În perioada decembrie 2015 - februarie 2017, Corina Popescu a ocupat poziția de  secretar de stat în Ministerul Energiei. În martie 2017, a fost numită în directoratul Transelectrica, iar începând cu 1 iunie 2017 - președinte al directoratului Transelectrica.

VIDEO Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu Recep Erdogan CITEȘTE ȘI VIDEO Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu Recep Erdogan

Profitul net al Electrica SA a crescut de peste 26 de ori, la 210 milioane lei, în primul semestru din 2018, față de doar 8 milioane lei în perioada similară din 2017, rezultatul Electrica SA revenind astfel, practic, la normal, în condițiile în care cel extrem de slab din primele 6 luni ale anului trecut a fost determinat de criza gravă survenită pe piața de energie în iarna lui 2017. Veniturile totale ale companiei au scăzut cu 1% în S1 2018, la 2,654 miliarde lei, în condițiile în care majorarea cu 3% (40 milioane lei, la 1,244 miliarde lei) a încasărilor de pe segmentul de distribuție a energiei a fost compensată de reducerea cu 8% (166 milioane lei, la 1,979 miliarde lei) a veniturilor de pe segmentul de furnizare, în principal ca urmare a variației prețurilor pe piața de echilibrare.

Potrivit Electrica SA, volumul investițiilor în rețelele de distribuție a energiei operate de companie, în primele șase luni ale anului 2018, a fost de 289,5 milioane lei, în creștere cu 30,4 milioane lei, respectiv 12%, de la 259 milioane lei în primul semestru al anului 2017.

Electrica SA este companie privată listată la BVB, însă cel mai mare acționar al său este statul român prin Ministerul Energiei, cu peste 48% din capital. Grupul controlează cel mai mare furnizor de energie electrică din țară și trei dintre operatorii concesionari regionali de rețele de distribuție a energiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
electrica sa
catalin stancu
corina popescu