E.ON emite obligațiuni verzi de 1,5 miliarde euro

E.ON emite obligațiuni verzi de 1,5 miliarde euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 aug 2019

E.ON a emis două tranșe de obligațiuni verzi, în valoare de câte 750 milioane euro fiecare. Nivelul crescut al cererii a dat posibilitatea companiei să își asigure dobânzi favorabile pentru fiecare dintre scadențe:

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

• Obligațiunea în valoare de 750 milioane de euro, cu scadența în august 2024, cu dobândă 0%
• Obligațiunea în valoare de 750 millioane euro, cu scadența în 2030, cu dobândă 0,35%

FOTO Enel își anunță noul Country Manager pentru România CITEȘTE ȘI FOTO Enel își anunță noul Country Manager pentru România

Tranzacția a fost efectuată de către consorțiul de bănci internaționale care a sprijinit finanțarea achiziției E.ON. BofA Merrill Lynch, BNP Paribas, ING, Societe Generale au fost subscriptorii activi.

Obligațiunile verzi sunt garanții cu dobândă fixă, utilizate pentru a finanța proiectele de eficiență energetică și infrastructură. Investitorii au, așadar, oportunitatea de a participa în (re)finanțarea proiectelor de investiții sustenabile ale E.ON, care se încadrează în condițiile Cadrului pentru Obligațiuni Verzi al E.ON.

E.ON a conceput un Cadru de Obligațiuni Verzi, care se concentrează pe proiecte sustenabile atât în domeniul rețelelor energetice, cât și cel al soluțiilor pentru clienți. Pe parte de rețele energetice, este vorba despre racordarea la rețeaua energetică a surselor regenerabile sau proiecte care fac rețelele noastre energetice mai inteligente, punând astfel piatra de temelie pentru o tranziție energetică efectuată cu succes. În cadrul segmentului de soluții pentru clienți, proiectele includ investiții în soluții energetice sustenabile pentru orașe, contorizare inteligentă și stații de încărcare pentru automobile electrice.

viewscnt
Afla mai multe despre
e.on
obligatiuni