Electrica SA a ajuns la un acord cu Fondul Proprietatea pentru preluarea participațiilor pe care acesta le deține la filialele sale. Valoarea tranzacției: cu 68 de milioane peste oferta refuzată anul trecut de Fond

Electrica SA a ajuns la un acord cu Fondul Proprietatea pentru preluarea participațiilor pe care acesta le deține la filialele sale. Valoarea tranzacției: cu 68 de milioane peste oferta refuzată anul trecut de Fond
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 14 iul 2017

Societatea Energetică „Electrica” S.A. a ajuns, după mai mulți ani de negociere, la un acord privind preluarea participațiilor de câte 22% pe care Fondul Proprietatea le deține la fiecare din filialele Electrica, respectiv SDEE Distribuție Muntenia Nord S.A., SDEE Distribuție Transilvania Sud S.A., SDEE Distribuție Transilvania Nord S.A. și Electrica Furnizare S.A, contra unei sume de 752 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Chiar dacă suma pare mai mică decât cea respinsă în 2016 de Fondul Proprietatea, 790 milioane de lei, ea nu cuprinde însă și dividendele aferente anului financiar încheiat la 31 decembrie 2016. Oferta Electrica SA din 2016 includea și dividendele de 106 milioane lei ce urmau a fi plătite de subsidiare pentru anul financiar 2015. Cu alte cuvinte, prețul efectiv (fără dividendele anului precedent) oferit în 2016 de Electrica și refuzat de Fondul Proprietatea a fost de 684 milioane de lei, cu 68 de milioane sub cel acceptat vineri de conducerea Fondului.

Potrivit unui comunicat Electrica, publicat pe BVB, compania a încheiat vineri un Memorandum de Înțelegere cu Fondul Proprietatea S.A. în vederea achiziționării participațiilor pe care Fondul le deține în filialele Electrica, respectiv SDEE Distribuție Muntenia Nord S.A., SDEE Distribuție Transilvania Sud S.A., SDEE Distribuție Transilvania Nord S.A. și Electrica Furnizare S.A..

“Valoarea agregată a tranzacției va fi în cuantum de 752.031.841 RON. Acțiunile vor fi dobândite de Electrica împreună cu toate drepturile atașate acestora în conformitate cu legislația aplicabilă, incluzând dreptul de a primi dividende, cu excepția dividendelor aferente anului financiar încheiat la 31 decembrie 2016, care rămân a fi încasate de Fond, astfel cum a fost deja aprobat în Adunările Generale ale Acționarilor Filialelor din data de 17 mai 2017”, se precizează în comunicat.

Părțile intenționează să semneze documentația contractuală aferentă tranzacției preconizate după obținerea aprobărilor necesare corporative și din partea acționarilor, la nivelul Electrica și al Filialelor, până în data de 31 octombrie 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
electrica
fondul proprietatea
tranzactie
filiale