Electrica împrumută 180 milioane lei de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare

Electrica împrumută 180 milioane lei de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mar 2023

Grupul Electrica, prin operatorul Distribuție Energie Electrică România (DEER), a încheiat un contract de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în sumă de 180 de milioane lei, garantat de compania mamă, Electrica, și care va sprijini finanțarea necesarului de lichidități al operatorului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Grupul Electrica, prin operatorul Distribuție Energie Electrică România (DEER), a încheiat un contract de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Împrumutul de 180 de milioane lei, garantat de compania mamă, Electrica, va sprijini finanțarea necesarului de lichidități al operatorului. DEER va continua activitatea de distribuție de energie electrică către consumatorii români fără întreruperi și, totodată, va continua investițiile în rețeaua de electricitate pentru a asigura integrarea producției suplimentare de energie regenerabilă”, anunță compania.

Digi – investiție de 300 milioane euro în infrastructura de fibră optică din sudul Spaniei. Contract cu gigantul abrdn CITEȘTE ȘI Digi – investiție de 300 milioane euro în infrastructura de fibră optică din sudul Spaniei. Contract cu gigantul abrdn

Grupul Electrica este un jucător-cheie pe piața de distribuție și furnizare a energiei electrice din România, precum și unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul serviciilor energetice, scrie News.ro.

“Având în vedere strategia de diversificare a surselor de finanțare de la nivelul Grupului Electrica în contextul finanțării activității curente, a prefinanțării schemei de sprijin, dar și a finanțării oportunităților de dezvoltare a afacerii, precum și a planurilor de investiție în rețeaua de distribuție, continuarea parteneriatului cu BERD ne permite, prin acest nou credit la termen, să refinanțăm o parte din diferența de preț a energiei electrice pentru CPT cu o maturitate de 5 ani, aliniată cu recuperarea acestei diferențe prin tarife așa cum este prevăzută prin OUG 153/2022. BERD rămâne unul din partenerii strategici al Grupului Electrica, fiind alături de noi încă de la listare”, spune Alexandru Chiriță, Director General Electrica.        

Grupul Electrica oferă servicii pentru aproximativ 3,9 milioane de utilizatori și are o arie de cuprindere națională - cu o acoperire de 18 județe din trei zone geografice pentru distribuția energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, și pe cuprinsul întregii țări pentru furnizarea energiei electrice și pentru întreținere și servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din București și Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuției și furnizării energiei electrice din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
electrica
berd