Electrica majorează planul anual de investiții la aproape 845 milioane lei și numește în CA un fost director Shell

Electrica majorează planul anual de investiții la aproape 845 milioane lei și numește în CA un fost director Shell
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 oct 2016

Electrica, care deține trei dintre cele opt distribuții regionale de energie electrică, a aprobat vineri, într-o ședință extraordinară a Adunării Generale a Acționarilor, majorarea planului anual de investiții consolidat la nivelul grupului aferent exercițiului financiar 2016 până la valoarea de 844,6 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Reprezentanții Electrica au precizat vineri, pentru News.ro, că planul de investiții a fost majorat cu 10,9 milioane lei față de suma bugetată la începutul anului pentru investiții, scrie News.ro.

De asemenea, acționarii companiei au decis vineri numirea lui Willem Jan Antoon Henri Schoeber în funcția de membru independent al Consiliului de Administrație.

Acesta a fost membru provizoriu al consiliului de administrație al Electrica începând cu 1 mai 2016 și până în prezent.

”Această numire vine ca urmare a vacantării unei poziții de membru în consiliul de administrație al Electrica SA, după ce Michael Boersma a renunțat la calitatea sa de membru începând cu data de 1 mai 2016”, arată compania, într-un comunicat emis vineri.

Mandatul lui Schoeber va expira la data de 14 decembrie 2019.

Electrica SA este administrată de un consiliu de administrație compus din șapte membri: Arielle Malard de Rothschild, Cristian Bușu, Ioana Alina Drăgan, Corina Georgeta Popescu, Bogdan George Iliescu, Pedro Mielgo Alvarez și Willem Jan Antoon Henri Schoeber.

Lulache, Nuclearelectrica: Piața de energie și legislația specifică industriei rămân marele motiv de îngrijorare CITEȘTE ȘI Lulache, Nuclearelectrica: Piața de energie și legislația specifică industriei rămân marele motiv de îngrijorare

Cetățean olandez și german, Willem Schoeber are o experiență de peste 40 de ani în domeniul energiei. Cea mai mare parte a activității sale profesionale a fost derulată în cadrul grupurilor Shell și EWE, unde a deținut diferite poziții în top managementul filialelor din Olanda, Finlanda, Turcia, Germania și SUA.

Începând cu anul 2013, și-a continuat cariera din poziția de consultant independent în afaceri, precum și în calitate de membru în Consiliul de Administrație al mai multor companii din Europa.

Willem Schoeber a absolvit Universitatea Tehnologică din Eindhoven și este doctor în științe tehnice. De asemenea, a publicat numeroase lucrări științifice și deține mai multe brevete de invenție.

Electrica, companie care deține trei din cele opt distribuții regionale de electricitate din România, a fost privatizată pe bursă în 2014. Statul mai deține deține, prin Ministerul Energiei, 48,8% din acțiunile companiei, fiind cel mai mare acționar.

Electrica este listată la Bursa de Valori București și are o valoare de piață de 4,64 miliarde de lei, echivalent cu 1,03 miliarde euro. Compania are peste 3,6 milioane de clienți și aproximativ 10.000 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
electrica