Electrica semnează din nou cu "regele eolienelor"

Electrica semnează din nou cu "regele eolienelor"
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 7 dec 2021

Electrica SA a semnat un contract de 4,26 milioane euro cu grupul Monsson, de vânzare-cumpărare de părți sociale într-o companie de proiect care dezvoltă un parc fotovoltaic cu o capacitate instalată de 77,5 MW de energie regenerabilă. Monsson Group este controlat de omul de afaceri suedez rezident în Monaco Emanuel Muntmark, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de proiecte de energie regenerabilă din România, dar cu afaceri în întreaga lume, supranumit "regele eolienelor".

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

În vară, Electrica SA a semnat cu Monsson contracte de vânzare-cumpărare de părți sociale în trei companii de proiect care dezvoltă un portofoliu totalizând 207 MW de energie regenerabilă, compus din două parcuri fotovoltaice în zona Satu Mare și un parc eolian în zona Dobrogea. Prețul total: aproximativ 13 milioane euro.

Ultima tranzacție vizează achiziția integrală a companiei de proiect - Foton Power Energy S.R.L., deținută în totalitate de Monsson, care dezvoltă proiectul fotovoltaic „Bihor 1”, situat în vecinătatea municipiului Oradea.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

Prețul total estimat al achiziției este de 4,26 milioane euro, iar prețul final se va determina prin ajustarea prețului total estimat în funcție de capacitatea de producție autorizată, pe baza unei formule de calcul stabilite contractual.

„Achiziția acestui nou proiect semnificativ este o reconfirmare a angajamentului nostru în direcția dezvoltării sectorului de producție de energie electrică din surse regenerabile, care, în contextul actual de piață reprezintă o soluție viabilă. Tranziția energetică se poate realiza doar printr-un efort comun, iar Grupul Electrica are în acest sens o strategie foarte clar articulată”, spune Corina Popescu, Director General Electrica SA (foto).

În această tranzacție, Grupul Electrica a fost asistat de o echipă de consultanți ai casei de avocatură Țuca, Zbârcea & Asociații.

„De anul viitor, primele proiecte regenerabile noi din România, vor fi deja funcționale. Promisiunea noastră este că vom participa în continuare activ la dezvoltarea producției de energie regenerabilă și vom ajuta sectorul să depășească această criză energetică”, a afirmat Sebastian Enache, Director Dezvoltare Monsson.

viewscnt
Afla mai multe despre
electrica
monsson
parc fotovoltaic
achiziție