Enel Green Power a instalat în Chile primul convertor de energie pe scară largă, care transformă energia valurilor în energie electrică

Enel Green Power a instalat în Chile primul convertor de energie pe scară largă, care transformă energia valurilor în energie electrică
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 apr 2021

Enel Green Power Chile, subsidiara de energie regenerabilă a Enel Chile, a anunțat că a instalat PB3 PowerBuoy, primul convertor de energie pe scară largă, în largul coastei Las Cruces, în regiunea Valparaíso, generatorul de energie marină fiind primul de acest tip instalat în America Latină și al cincilea din lume.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Enel Green Power Chile, subsidiara de energie regenerabilă a Enel Chile, a instalat PB3 PowerBuoy, primul convertor de energie pe scară largă, în largul coastei Las Cruces, în regiunea Valparaíso. Generatorul de energie marină instalat de Enel Green Power este primul de acest tip instalat în America Latină și al cincilea din lume”, anunță compania.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Sistemul inovator este capabil să transforme energia valurilor în energie electrică care este stocată într-un sistem de baterii de 50 kWh situat în interiorul PB3 PowerBuoy, care alimentează diferiții senzori oceanografici care monitorizează mediul marin. Nu este împământat electric, scrie News.ro.

PB3 PowerBuoy este furnizat de Ocean Power Technologies, o companie americană de energie regenerabilă. Sistemul, instalat la 1,2 kilometri de Stațiunea de Cercetare Marină de Coastă, are o lungime de 14 metri și cântărește 10 tone, proiectat să funcționeze în ocean la adâncimi ce pornesc de la 20 de metri. În acest caz, este ancorat, plutind la o adâncime de 35 de metri.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

”Ne dorim să explorăm toate alternativele pentru a accelera tranziția energetică și pentru a obține neutralitatea carbonului cât mai curând posibil. Acesta este motivul pentru care am fost primii care au promovat dezvoltarea energiei eoliene și solare în Chile, în același mod în care anul trecut ne-am anunțat participarea la primul proiect pilot de producere a hidrogenului verde în Chile. Astăzi dorim să promovăm generarea de energie electrică din surse regenerabile precum mișcările oceanului și ale mării", a declarat Paolo Pallotti, directorul general al Enel Chile.

Informațiile obținute cu ajutorul acestui dispozitiv vor fi folosite pentru a înțelege comportamentul valurilor, pentru a optimiza resurse și pentru a susține exploatarea acestui tip de energie regenerabilă la nivelul țării, precum și global.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă

”Acest tip de producție de energie are mai multe avantaje: este disponibil 24 de ore, 365 de zile pe an, este silențios și nu este situat în zone populate. Această țară are condiții excelente în ceea ce privește resursele marine pentru a produce energie din valuri. Instalarea acestui dispozitiv reprezintă un mare progres pe calea către dezvoltarea energiilor regenerabile în Chile", a explicat James Lee Stancampiano, președintele consiliului de administrație al MERIC.

Acest sistem inovator reprezintă o primă etapă pentru potențialul de dezvoltare a energiei marine în Chile, ca parte a unui proiect de inovare numit Open Sea Lab realizat de MERIC, primul centru de excelență pentru energia marină din America Latină, instituție co-fondată de Enel Green Power Chile și Naval Energies, o companie europeană specializată în tehnologii energetice marine.

Club.UnVinpeZi.ro: Majoritatea românilor preferă vinul roșu pentru masa de Paște. Ce recomandă specialiștii? CITEȘTE ȘI Club.UnVinpeZi.ro: Majoritatea românilor preferă vinul roșu pentru masa de Paște. Ce recomandă specialiștii?

”Chile se numără printre primele țări din lume din punct de vedere al potențialului energetic marin, dar acest potențial trebuie studiat și măsurat mai bine. Proiectul Open Sea Lab, pe care Centrul MERIC și partenerii săi îl vor promova în următorii trei ani, va constitui o realizare științifică tehnologică pentru țara noastră, prin deschiderea unor mari oportunități de a conduce cercetarea și dezvoltarea energiei marine durabile, la nivel național și internațional", a declarat Gloria Maldonado, director executiv Energía Marina SpA & MERIC.

Validarea rezultatelor provenite din exploatarea experimentală, în condiții reale și dificile pe coasta chiliană, va face posibilă și înțelegerea mai multor informații despre dezvoltarea potențială și viitoare a energiei oceanice din punct de vedere tehnic, social și de mediu.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel green power
convertor de energie