Enel și PPC au prelungit din nou negocierile pentru vânzarea afacerilor din România ale grupului italian

Enel și PPC au prelungit din nou negocierile pentru vânzarea afacerilor din România ale grupului italian
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 4 feb 2023
Enel a prelungit până la sfârșitul lunii februarie perioada de exclusivitate pentru discuțiile cu Compania Publică de Electricitate a Greciei (PPC) privind o potențială vânzare a operațiunilor sale din România.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Este a doua amânare a termenului pentru negocieri, stabilit inițial pentru luna ianuarie. Recent, Enel și PPC amânaseră până în februarie negocierile și estimau că acestea vor fi încheiate în primele 10 zile ale lunii.
PPC a încheiat în decembrie un acord de exclusivitate cu compania italiană de utilități în legătură cu potențiala achiziție a tuturor participațiilor deținute de Enel în România. Vânzarea vine în contextul în care Enel se confruntă cu niveluri de îndatorare în creștere și face parte dintr-un efort mai amplu de dezinvestire pentru a vinde active în valoare de până la 21 de miliarde de euro.
 
Profit.ro a anunțat recent că negocierile Companiei Publice de Electricitate a Greciei (PPC)  cu Enel pentru a cumpăra afacerea din România au intrat în faza finală, în care elenii derulează procesul de due diligence asupra activelor. 
 
Părțile "vor informa piața în cazul în care vor încheia un acord cu privire la tranzacție", a precizat sâmbătă compania italiană. 
 
viewscnt
Afla mai multe despre
enel
vanzare active
ppc
compania publică de electricitate a greciei