Enel vinde 50% din Open Fiber pentru 2,65 miliarde de euro

Enel vinde 50% din Open Fiber pentru 2,65 miliarde de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 aug 2021

Enel informează că au fost semnate contractele referitoare la vânzarea întregii participații deținute la Open Fiber SpA. Este vorba despre 50% din capitalul social al Open Fiber.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mai exact, contractul referitor la vânzarea a 40% din capitalul social al Open Fiber către Macquarie Asset Management implică o contravaloare de 2,12 miliarde de euro și include transferul a 80% din partea Enel a împrumutului acționarilor acordat către Open Fiber, inclusiv dobânzile acumulate. Contractul prevede că valoarea  va fi majorată la o rată de 9% pe an, calculată de la 1 iulie 2021 și până la încheierea tranzacției.

Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni CITEȘTE ȘI Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni

Contractul referitor la vânzarea a 10% din capitalul social al Open Fiber către CDP Equity SpA  implică, totodată, contravaloarea de 530 milioane de euro și include transferul către CDPE a 20% din partea Enel a împrumutului acționarilor acordat către Open Fiber, inclusiv dobânzile acumulate.

Încheierea vânzării către Macquarie Asset Management și CDPE a întregii participații deținute de Enel în Open Fiber, preconizată pentru ultimul trimestru al anului 2021, este supusă unei serii de condiții.

Open Fiber este indicat drept al treilea jucător de infrastructură FTTH din UE, conectând aproximativ 11,5 milioane de gospodării din Italia.

În primăvara anului 2016, Enel anunța că va investi aproximativ 2,5 miliarde de euro în următorii ani în vederea realizării unei rețele broadband de fibră optică.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
open fiber