Enel X va furniza punctele de încărcare pentru noile autobuze electrice din capitala Columbiei

Enel X va furniza punctele de încărcare pentru noile autobuze electrice din capitala Columbiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 nov 2019

Grupul energetic italian Enel, prin divizia sa de servicii energetice avansate Enel X, va proiecta, construi și va furniza trei terminale unde vor fi încărcate cele 379 de autobuze electrice SITP din Bogotá, capitala Columbiei.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

În plus, compania va instala 177 de puncte de încărcare și infrastructura aferentă pentru a asigura încărcarea care să permită funcționarea corectă a flotei din oraș, scrie News.ro.

”Terminalele vor fi amplasate în cartierele Fontibón și Usme, care vor putea găzdui cele 379 de autobuze electrice. De asemenea, ele vor fi dotate cu infrastructura fizică și electrică necesară pentru întreținerea noii flote, care va fi gestionată de concesionarii stabiliți printr-un proces de selecție de către Transmilenio, sistemul de transport cu autobuzul din Bogotá”, a anunțat luni grupul.

Președintele Consiliului Concurenței Bogdan Chirițoiu, ales la conducerea Agenției Europene de Reglementare în Energie CITEȘTE ȘI Președintele Consiliului Concurenței Bogdan Chirițoiu, ales la conducerea Agenției Europene de Reglementare în Energie

Cele trei terminale vor avea o capacitate instalată între 8 și 10 MW și vor putea încărca simultan toate autobuzele prin stații de încărcare rapide.

"Prin furnizarea infrastructurii de încărcare pentru noua flotă de autobuze, putem contribui la dezvoltarea mobilității electrice, tranziția energetică și transformarea Bogotá într-un oraș inteligent și durabil", a spus Lucio Rubio, directorul general al Enel în Columbia.

În noiembrie, Enel X va începe proiectarea terminalelor urmată de lucrările de construcție. Terminalele urmează să fie livrate în a doua jumătate a anului 2020, astfel încât autobuzele electrice să poată începe să opereze.

Proiectul pentru includerea celor 379 de autobuze electrice în sistemul integrat de transport din Bogotá se adaugă altor programe pe care Enel X le-a implementat deja în țară, atât în transportul public, cât și în cel privat.

”Acest proiect este cel mai recent exemplu al angajamentului nostru pentru un viitor durabil și, datorită programelor de mobilitate electrică pe care le-am implementat deja, am reușit să evităm emisia a peste patru mii de tone de CO2, prin reducerea poluării cu particule și îmbunătățirea condițiilor de viață din orașe”, a spus Rubio.

Integrarea acestei flote în sistemul de transport public al orașului va plasa Bogotá și Santiago de Chile, unde Grupul Enel a furnizat de asemenea infrastructură de încărcare pentru autobuzele electrice, printre orașele cu cea mai mare flotă de autobuze electrice din regiunea latino-americană. Enel X va continua să contribuie la stimularea mobilității electrice, cu ajutorul experienței și sprijinului oferit de Grupul Enel, dovedite deja în mai multe țări.

Grupul Enel este unul dintre principalii investitori privați din sectorul energetic din Columbia, fiind prezent prin Enel-Emgesa și Enel Green Power (EGP) Columbia în generarea, în distribuția de energie electrică, prin intermediul Enel-Codensa și în activitatea de servicii energetice avansate, prin Enel X. Enel-Emgesa este cel mai mare producător de energie al țării, cu o capacitate totală de aproximativ 3,6 GW, din care aproximativ 3,1 GW proveniți de la 15 hidrocentrale și peste 400 MW de la două centrale termice.

În luna aprilie a anului trecut, EGP Columbia a inaugurat El Paso, cea mai mare centrală  fotovoltaică din țară, cu o capacitate instalată de 86,2 MW. Enel-Codensa distribuie și vinde energie electrică către aproximativ 3,5 milioane de utilizatori finali în Bogota și peste 100 de municipalități din departamentele Cundinamarca, Boyacá, Tolima, Caldas și Meta, prin intermediul a  72.510 km de rețele de înaltă, medie și joasă tensiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
autobuze electrice