Eșec repetat: Cererea de deschidere a insolvenței Complexului Energetic Hunedoara, din nou respinsă

Eșec repetat: Cererea de deschidere a insolvenței Complexului Energetic Hunedoara, din nou respinsă
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 dec 2018

Curtea de Apel Alba Iulia a respins astăzi cererea de deschidere a insolvenței Complexului Energetic Hunedoara, după ce, în februarie anul trecut, Tribunalul Hunedoara a dispus aceeași decizie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Hotărârea instanței este definitivă în ceea ce privește respingerea cererii de deschidere a procedurii generale a insolvenței formulată de către debitoare, dar cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare pentru cererile de intervenție formulate în cauză de trei sindicate, arată Agerpres.

CE Hunedoara este un producător român de energie electrică și termică deținut de stat, care exploatează, de asemenea, minele de cărbune superior pentru a-și alimenta centralele electrice. Cu sediul la Petroșani, CE Hunedoara deține o cotă de piață de aproximativ 5% din producția de energie electrică din România și are circa 6.600 de angajați.

Compania datorează în prezent 547 de milioane de euro diferitelor organisme de stat din România, inclusiv banii primiți prin împrumuturile care fac obiectul investigației privind ajutoarele de stat încheiate astăzi.

FOTO Statul nu reușește să execute silit activele sechestrate ale Rompetrol. Prima țintă, fostul sediu cu 10 etaje al companiei de pe Calea Victoriei, ofertat din nou la vânzare, dar la preț mai mic UPDATE Precizări ale Serinus CITEȘTE ȘI FOTO Statul nu reușește să execute silit activele sechestrate ale Rompetrol. Prima țintă, fostul sediu cu 10 etaje al companiei de pe Calea Victoriei, ofertat din nou la vânzare, dar la preț mai mic UPDATE Precizări ale Serinus

CE Hunedoara a fost înființată în 2012 cu activele deținute anterior de către alte întreprinderi deținute de stat, aflate în insolvență și lichidate (Electrocentrale Paroșeni și Electrocentrale Deva, precum și, într-o fază ulterioară, Compania Națională a Huilei Petroșani). Aceasta a înregistrat pierderi începând cu 2013, iar în ianuarie 2016 a intrat în insolvență.

Între timp, procedura de insolvență fusese suspendată până la soluționarea unei căi de atac formulate de către sindicate în fața unei instanțe regionale din România.

Recent, Comisia Europeană a constatat că ajutorul de stat acordat de Guvern Complexului Energetic Hunedoara, de aproximativ 60 de milioane de euro, este incompatibil, astfel că România trebuie să recupereze banii plus dobânzile aferente.

 

 

 

Ajutorul de stat a fost acordat prin patru împrumuturi finanțate din fonduri publice.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeana
complexul energetic hunedoara