Federația Patronală Petrol și Gaze: Noile revizuiri propuse pentru Legea offshore clarifică cadrul fiscal

Federația Patronală Petrol și Gaze: Noile revizuiri propuse pentru Legea offshore clarifică cadrul fiscal
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 sep 2019

Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) a anunțat, duminică, că noile revizuiri propuse de Ministerul Energiei, pentru Legea offshore, contribuie la clarificarea cadrului fiscal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Anul trecut, Guvernul a anunțat o serie de măsuri în domeniul energetic, criticate de mai multe companii din energie, care susțin că acestea ar descuraja investițiile în explorarea și exploatarea de noi zăcăminte de gaze naturale. Printre aceste măsuri s-a numărat și Legea offshore, care a majorat semnificativ povara fiscală suportată de companiile concesionare din Marea Neagră, potrivit News.ro.

Ministerului Energiei a publicat, recent, un proiect de modificare a Legii offshore, în care sunt cuprinse mai multe solicitări ale operatorilor din Marea Neagră.

FPPG apreciază că noile revizuiri propuse de Ministerul Energiei contribuie la clarificarea și îmbunătățirea cadrului fiscal. Astfel, prin setul de amendamente nou introdus, autoritățile recunosc deopotrivă necesitatea asigurării stabilității și competitivității regimului fiscal aplicabil sectorului offshore, potrivit federației.

Cea mai scumpă tranzacție cu energie din România: Monsson Trading SRL a plătit un preț de 875 lei/MWh. Detalii vor fi anunțate la Profit Energy.forum CITEȘTE ȘI Cea mai scumpă tranzacție cu energie din România: Monsson Trading SRL a plătit un preț de 875 lei/MWh. Detalii vor fi anunțate la Profit Energy.forum

Daniel Apostol, director de relații externe FPPG, a subliniat că rezervele naturale de gaze descoperite la Marea Neagră reprezintă nu doar o mare oportunitate de dezvoltare a României, ci și o reală necesitate pentru economia națională și pentru securitatea energetică a țării.

”Investițiile în offshore la Marea Neagră contribuie semnificativ la siguranța aprovizionării cu gaze pentru consumatorii industriali și casnici din România, dar înseamnă în același timp o sursă de venituri bugetare de netăgăduit, precum și o modalitate de generare de locuri de muncă în economia țării. Investitorii nu cer nici lucruri multe, nici complexe. Investitorii cer stabilitate fiscală, predictibilitate legislativă, liberalizarea pieței și asigurarea unui cadru competitiv și dezvoltarea infrastructurii naționale de gaze naturale. FPPG salută faptul că autoritățile doresc modificarea legislației în favoarea dezvoltării proiectelor de investiții în petrol și gaze”, a spus Apostol.

Prețul spot al electricității s-a stins. Unitatea 1 de la Cernavodă ar urma să fie repusă în funcțiune sâmbătă noaptea. Detalii vor fi anunțate la Profit Energy.forum CITEȘTE ȘI Prețul spot al electricității s-a stins. Unitatea 1 de la Cernavodă ar urma să fie repusă în funcțiune sâmbătă noaptea. Detalii vor fi anunțate la Profit Energy.forum

El a subliniat că FPPG își afirmă deplina disponibilitate pentru dialogul cu autoritățile în vederea construirii unui cadru de reglementare cât mai eficient pentru dezvoltarea economică și cât mai favorabil derulării de investiții semnificative în sectorul energetic românesc.

”Reamintim de asemenea faptul că, dat fiind nivelul ridicat de risc în regiunea Mării Negre, România trebuie să acționeze pentru sporirea atractivității și a competitivității sale ca destinație a capitalului, a tehnologiei și a know-how-ului în sectorul offshore, ținând în permanență seamă de cele mai bune practici în domeniu la nivel mondial, precum și de tendințele internaționale și regionale”, se arată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
legea offshore
petrol
gaze