Fostul șef al Jandarmeriei Giurgiu, consilier personal al ministrului Energiei și membru ALDE, a fost numit administrator al Companiei Naționale a Uraniului

Fostul șef al Jandarmeriei Giurgiu, consilier personal al ministrului Energiei și membru ALDE, a fost numit administrator al Companiei Naționale a Uraniului

Colonelul Tiberiu Demeter. Sursă foto: opiniagiurgiu.ro

Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 3 nov 2017

Colonelul Tiberiu Demeter, fostul șef al Jandarmeriei Giurgiu, concitadin și coleg de partid în ALDE cu ministrul Energiei Toma Petcu, căruia îi este și consilier personal la cabinetul ministerial, a fost numit administrator al Companiei Naționale a Uraniului (CNU), controlată integral de Ministerul Energiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Demeter a fost numit în această poziție cu un mandat provizoriu, până la finalizarea procedurii de selecție a membrilor Consiliului de Administrație al CNU în conformitate cu legislația în vigoare privind guvernanța corporativă a companiilor de stat. El a înlocuit-o în funcție pe Eufemia Mușat, fost expert la Ministerul Economiei, căreia i-a expirat mandatul de administrator.

Tiberiu Demeter este, de anul acesta, și consilier personal la cabinetul ministrului Energiei Toma Petcu. Anul trecut, potrivit ultimei sale declarații de avere, Demeter a lucrat la Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM), condusă până în mai 2016 de același Toma Petcu.

Între 2012 și 2015, când a trecut în rezervă, colonelul Tiberiu Demeter a ocupat funcția de inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu. Tot atunci, în 2015, Demeter a intrat în PLR, partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, actualmente ALDE, a cărui filială din Giurgiu era condusă, ca și în prezent, de Toma Petcu.

Scădere de două cifre a creditării în 2017 la Provident după modificările legislative din 2016. Nou impact negativ din reglementare așteptat și în viitor CITEȘTE ȘI Scădere de două cifre a creditării în 2017 la Provident după modificările legislative din 2016. Nou impact negativ din reglementare așteptat și în viitor

La conferința de presă la care a fost anunțat ca nou membru al partidului, Demeter a declarat, potrivit presei locale din Giurgiu, "că nu este interesat neapărat de doctrina partidului, iar ceea ce a contat pentru a veni la PLR a fost relația apropiată pe care o are cu Toma Petcu". El a candidat fără succes pentru un fotoliu de deputat din partea ALDE Giurgiu la alegerile parlamentare din 2016.

Demeter a mai fost șef al Centrului Operațional din Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, ofițer specialist la Direcția Generală Management Operațional a MAI, șef de Stat major Batalion la Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei și șef de stat major Batalion la Brigada de Asigurare a Ordinii și Liniștii Publice din Direcția Generală de Poliție a Municipiului București. Revoluția din decembrie 1989 l-a prins în funcția de comandant de batalion, iar în 1990 a fost numit comandant de detașament la Forțele de Ordine și Intervenție ale Poliției Capitalei.

Tiberiu Demeter a absolvit Școala de Ofițeri Activi a MAI, arma Jandarmi, precum și Academia de Poliție, având în CV și studii postuniversitare la aceeași Academie (științe polițienești), la Colegiul Național de Afaceri Interne (management afaceri interne) și la Institutul de Studii pentru Ordine Publică (management strategic). Demeter a încasat anul trecut, din pensia de la MAI, circa 4.500 lei pe lună. 

ONG-urile acuză că majorarea plafonului la microîntreprinderi va reduce substanțial sponsorizarea proiectelor sociale de către companii CITEȘTE ȘI ONG-urile acuză că majorarea plafonului la microîntreprinderi va reduce substanțial sponsorizarea proiectelor sociale de către companii

CNU a suferit pierderi de 91,7 milioane lei anul trecut, iar proiectul de buget al companiei pe 2017 prevede adâncirea acestora la aproape 94 milioane lei, în condițiile în care se estimează că veniturile vor rămâne la un nivel similar cu cel consemnat în 2016. În 2015, CNU a avut pierderi de 143,4 milioane lei la o cifră de afaceri de 149,3 milioane lei.

În mai 2017, Guvernul a decis că CNU va beneficia, cu autorizarea Comisiei Europeane, de un ajutor de stat de restructurare în valoare de 440,8 milioane de lei, dar în care intră și ajutorul de salvare, acordat deja, în sumă de 62 milioane lei. Ajutorul va fi acordat pentru implementarea unui plan de restructurare pe cinci ani.

În vară, minele de uraniu Crucea și Botușana ale CNU s-au confruntat recent cu o situație critică, fiind amenințate cu întreruperea alimentării cu electricitate de către furnizorul lor de energie, din cauza restațelor la plată acumulate. CNU a plătit factura de curent pe aprilie pe 12 iulie, astfel că alimentarea a fost menținută. În primul semestru al anului, sucursala Suceava a CNU a acumulat datorii la furnizorul de electricitate în sumă totală de 350.000 lei. Întreruperea alimentării cu energie electrică ar fi avut drept consecințe oprirea evacuării și pompării apei de mină și neasigurarea aerajului în subteran, activități care trebuie realizate permanent, în lipsa lor exploatarea neputând avea loc.

viewscnt
Afla mai multe despre
compania nationala a uraniului
cnu
ministerul energiei
toma petcu
alde
alde giurgiu
calin popescu tariceanu
tiberiu demeter
jandarmeria giurgiu