Germania a ajuns la un nivel al stocurilor de gaze de 75% din capacitate, cu câteva săptămâni în avans față de ținta stabilită

Germania a ajuns la un nivel al stocurilor de gaze de 75% din capacitate, cu câteva săptămâni în avans față de ținta stabilită
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 aug 2022

Germania a ajuns la un nivel al stocurilor de gaze de 75% din capacitate, cu câteva săptămâni în avans față de ținta stabilită, au arătat datele grupului operatorilor europeni GIE, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cantitate de gaze stocată de Germania a ajuns la 23,3 miliarde de metri cubi (bcm), fiind puțin mai mult de o cincime din cele 100 de miliarde de metri cubi de gaze utilizate în 2021, scrie News.ro.

Ministrul Digitalizării: Semnez munți de documente pe hârtie. Sunt întrebat zilnic: când scăpăm de dosarul cu șină? CITEȘTE ȘI Ministrul Digitalizării: Semnez munți de documente pe hârtie. Sunt întrebat zilnic: când scăpăm de dosarul cu șină?

Unitatea de depozitare Rehden, care deține 4 bcm, era plină în proporție de 54%, arată datele GIE.

Germania se află în faza a doua a unui plan de urgență în trei etape, formulat după o reducere a fluxurilor de gaze din Rusia, principalul său furnizor.

Acest lucru provoacă probleme serioase pentru industria germană, de unde provine un sfert din cererea de gaze a țării.

Rusia a redus drastic livrările de gaze către Europa prin conducta Nord Stream 1, de la jumătatea lunii iunie, și furnizează în prezent doar 20% din volumele convenite, dând vina pe echipamentele defecte și întârziate, în timp ce Europa spune că măsura este motivată politic.

Guvernul german și-a propus ca nivelurile de stocare a gazelor să atingă 75% până la 1 septembrie.

Următoarele ținte sunt de 85% până la 1 octombrie și 95% până la 1 noiembrie, care sunt încorporate într-o serie de prevederi menite să ajute Germania să evite o criză a gazelor în iarna 2022/23.

Prevederile includ importuri mai mari de gaze naturale lichefiate (GNL) și stimulente pentru reducerea consumului de energie.

Separat, operatorul german de pe piața de gaze THE urmează să anunțe pe 15 august mărimea unei taxe pe prețul gazelor pentru consumatori, pentru a ajuta Uniper și alți importatori să facă față creșterii prețurilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
gaze