Germania lucrează cu Statele Unite pentru un acord referitor la gazoductul rus Nord Stream 2

Germania lucrează cu Statele Unite pentru un acord referitor la gazoductul rus Nord Stream 2
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 nov 2021

Germania a declarat că lucrează îndeaproape cu Statele Unite pentru implementarea unui acord privind conducta Nord Stream 2, care trece pe sub Marea Baltică și transportă gaze din Rusia în Germania, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministerul de Externe al Germaniei a declarat că a continuat să coopereze îndeaproape cu administrația americană cu privire la implementarea unei declarații comune privind conducta de 11 miliarde de dolari.

Studiu: China s-ar confrunta cu 630.000 de infecții de Covid-19 pe zi dacă ar renunța la politica toleranței zero privind călătoriile CITEȘTE ȘI Studiu: China s-ar confrunta cu 630.000 de infecții de Covid-19 pe zi dacă ar renunța la politica toleranței zero privind călătoriile

Administrația Biden a renunțat la sancțiunile impuse operatorului de conducte și a încheiat un acord cu Germania în iulie, deși săptămâna trecută a impus noi sancțiuni împotriva companiei Transadria, legată de Rusia, și a navei acesteia, scrie News.ro

”Respingem în mod fundamental sancțiunile între aliați”, a spus el, ca răspuns la o întrebare a Reuters cu privire la o știre publicată de Axios, potrivit căreia Berlinul a cerut membrilor Congresului SUA să nu sancționeze conducta Nord Stream 2, deoarece acest lucru ”ar slăbi” credibilitatea SUA și ”în cele din urmă ar dăuna unității transatlantice”.

Statele Unite și unele țări europene se opun conductei care ocolește Ucraina. Acestea afirmă că Europa ar depinde prea mult de gazul rusesc, dar alte guverne europene spun că legătura este vitală pentru asigurarea aprovizionării cu energie.

Germania a fost de acord să ia măsuri dacă Rusia folosește energia ca armă în relațiile sale cu Ucraina, dar acordul nu oferă un criteriu specific pentru modul în care ar fi judecat.

Site-ul de știri Axios a citat un document din 19 noiembrie care subliniază pașii pe care îi va lua Germania, inclusiv ”mesaje publice puternice” care să condamne comportamentul Rusiei, și evaluează suspendarea reuniunilor politice.

La nivelul UE, documentul afirmă că Germania ”participă activ la procesul de identificare a opțiunilor pentru măsuri restrictive suplimentare”, a spus Axios.

Documentul mai afirmă că Nord Stream 2 nu prezintă ”nicio amenințare la adresa Ucrainei atâta timp cât este asigurat un tranzit rezonabil de gaze” și se referă la potențialele sancțiuni asupra conductei drept ”o victorie pentru Putin”, deoarece ar diviza aliații occidentali, a adăugat Axios.

viewscnt
Afla mai multe despre
nord stream 2
germania