Germania și Spania își mențin planul de a construi o nouă conductă de gaze în Pirinei, sfidând opoziția Franței

Germania și Spania își mențin planul de a construi o nouă conductă de gaze în Pirinei, sfidând opoziția Franței
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 oct 2022

Germania și Spania își mențin planul de a construi o nouă conductă de gaz în Pirinei, sfidând opoziția Franței, arătă un plan de acțiune comun, în timp ce liderii celor două națiuni europene s-au întâlnit în orașul spaniol La Coruna din nordul țării, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Întâlnirea dintre cancelarul german Olaf Scholz și premierul spaniol Pedro Sanchez a avut loc în contextul în care guvernele lor nu au fost de acord cu alte măsuri posibile pentru a aborda criza energetică a Europei, ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina, scrie News.ro.

Elon Musk vrea să dezvolte ”o aplicație bună la toate”. Ce este aceasta și care este motivul? CITEȘTE ȘI Elon Musk vrea să dezvolte ”o aplicație bună la toate”. Ce este aceasta și care este motivul?

Spania susține apelurile din cadrul Uniunii Europene pentru împrumuturi comune pentru a ajuta blocul celor 27 de țări să traverseze împreună criza energetică și pentru un plafon de preț al gazelor.

Germania se opune ambelor măsuri și a fost criticată pentru că a urmat propriul drum, cu un pachet vast de ajutoare, în valoare de 200 de miliarde de euro, pe care alte țări nu și-l pot permite.

”Vom continua să facem lobby pentru o capacitate mai mare de interconectare a Peninsulei Iberice, pentru a spori contribuția acesteia la securitatea aprovizionării întregii UE. Construirea unei conducte de gaze suficient de mare, pregătită pentru hidrogen, în Pirinei, pentru a fi operațională până în 2025, este de o importanță capitală pentru a realiza o piață internă de energie cu adevărat robustă în UE, pentru a accelera tranziția ecologică și pentru a consolida autonomia strategică a UE”, se arată în planul de acțiune.

Spania și Germania au convenit, de asemenea, să consolideze cooperarea în domeniul apărării, dar versiunea finală a planului de acțiune a exclus o mențiune dintr-un proiect anterior, de ”apărare aeriană” comună, pe fondul controverselor privind dacă Scholz și Sanchez vor discuta planurile pentru un scut de apărare europeană antirachetă, condus de germani.

Ambasadorul Germaniei în Spania, Maria Margarete Gosse, a declarat marți seara că au avut deja discuții ”la nivel scăzut” între cei doi membri NATO despre aderarea Spaniei la inițiativă.

Dar guvernul de la Madrid a declarat miercuri că subiectul nu este pe ordinea de zi și că Berlinul nu i-a trimis încă nicio propunere.

viewscnt
Afla mai multe despre
conductă de gaze
spania
germania
pirinei