Gigantul britanic BP anunță un profit record și majorări de dividende

Gigantul britanic BP anunță un profit record și majorări de dividende
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 7 feb 2023
Gigantul britanic BP și-a majorat dividendele și a extins răscumpărările de acțiuni după ce a obținut un profit record, de 27,65 miliarde de dolari, anul trecut, alăturându-se rivalilor care au raportat rezultate neobișnuit de bune pe fondul creșterii prețurilor la petrol și gaze naturale.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară
 
Spre comparație. BP a raportat un profit net de 12,8 miliarde de dolari în 2021. Analiștii chestionați de Refinitiv anticipau pentru 2022 un profit net record, apropiat de cel raportat. BP a precizat că precedentul său record de profit anual a fost de 26,3 miliarde de dolari, în 2008.

Complexul Energetic Oltenia cumpără certificate CO2 și cu bani de la bugetul de stat CITEȘTE ȘI Complexul Energetic Oltenia cumpără certificate CO2 și cu bani de la bugetul de stat

Distribuirile de numerar oferă randamente semnificative investitorilor - o creștere cu 10% a dividendului și o suplimentare de 2,75 miliarde de dolari a răscumpărărilor de acțiuni - subliniind, în același timp, o contradicție în industria petrolieră europeană În timp ce marii producători vorbesc din ce în ce mai mult despre necesitatea de a reduce emisiile și de a trece la o energie mai curată, afacerile lor cu combustibili fosili devin din ce în ce mai profitabile ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina. 

BP s-a angajat să accelereze investițiile atât în energia cu emisii reduse de carbon, cât și în combustibilii fosili. Cu toate acestea, compania și-a încetinit planul de a se retrage de pe segmentul petrolului și gazelor și va fi mai puțin agresivă în reducerea emisiilor de carbon, notează Bloomberg. 
 
Până în 2030, producția de combustibili fosili va fi cu aproximativ 25% mai mică decât în 2019, excluzând contribuția companiei rusești Rosneft Aceasta reprezintă o revizuire importantă a obiectivului său din 2020 de a reduce producția cu 40% până la sfârșitul deceniului. BP a decis anul trecut să renunțe la participația de 19,75% deținută la gigantul petrolier rus Rosneft, după invadarea Ucrainei de către Rusia, pe fondul presiunii din partea guvernului de la Londra.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
bp
petrol
gaze
profit bp
rezultate bp
profit record bp
dividende
shell
rascumparari