Grupul italian Enel construiește cinci proiecte de energie regenerabilă în SUA

Grupul italian Enel construiește cinci proiecte de energie regenerabilă în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mai 2021

Enel a anunțat că dezvoltă cinci proiecte de energie regenerabilă (eoliene, solare și hibride) în Statele Unite, în Texas, Illinois și Oklahoma, cu o capacitate de generare de 1,5 GW și o capacitate de stocare de 319 MW. Se estimează că cele cinci noi proiecte vor genera aproximativ 450 de milioane de dolari americani, reprezentând venituri din impozite pentru comunitățile locale și venituri suplimentare pentru proprietarii terenurilor pe care sunt construite noile unități, iar ridicarea lor va genera peste 1.500 de locuri de muncă în construcții.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Enel, prin intermediul subsidiarei de energie regenerabilă Enel Green Power America de Nord, a început dezvoltarea a cinci proiecte de energie regenerabilă în Statele Unite, printre care proiectul solar+stocare Roseland, solar+stocare Blue Jay, eolian+stocare Ranchland și proiectele de energie eoliană Alta Farms și Rockhaven. În plus, Enel va adăuga sisteme de stocare pe bază de baterii de 57 MW pentru două proiecte deja operaționale din Texas, respectiv parcul eolian High Lonesome și parcul fotovoltaic Roadrunner", a anunțat grupul.

Noile proiecte eoliene, solare și hibride, situate în Texas, Illinois și Oklahoma, au o capacitate de generare de 1,5 GW și o capacitate de stocare de 319 MW, scrie News.ro.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

"Tranziția Americii către energie curată este de neoprit, iar Enel Green Power America de Nord joacă un rol principal. Cu o capacitate de generare cumulată de 2 GW a proiectelor în curs de dezvoltare în Statele Unite – mai mult decât orice alt proiect de până acum – reușim să creăm valoare alături de comunități, parteneri și întregul nostru lanț valoric, contribuind la îndeplinirea obiectivelor ambițioase privind energia curată, asumată de factorii de decizie din domeniul politic și din busuiness-uri deopotrivă", a declarat Salvatore Bernabei, CEO Enel Green Power și responsabil de linia de business Global Power Generation din cadrul Enel.

Cele cinci noi proiecte aflate în curs de dezvoltare vor genera peste 4,1 TWh de energie regenerabilă pe an, echivalentul evitării a 2,5 milioane de tone de emisii de CO2 și suficient pentru a alimenta anual peste 525.000 de gospodării din SUA.

Pe durata funcționării lor, se estimează că cele cinci noi proiecte vor genera aproximativ 450 de milioane de dolari americani, reprezentând venituri din impozite pentru comunitățile locale și venituri suplimentare pentru proprietarii terenurilor pe care sunt construite noile unități. Ridicarea lor va genera peste 1.500 de locuri de muncă în construcții.

McDonald’s - Profit în scădere pentru Premier Capital CITEȘTE ȘI McDonald’s - Profit în scădere pentru Premier Capital

Cu aceste proiecte, Enel Green Power America de Nord are în prezent o capacitate cumulată de peste 2,3 GW de energie regenerabilă în fază de construcție, iar până la jumătatea anului va avea o capacitate de stocare în fază de construcție de 606 MW.

Enel își extinde prezența în Texas pentru a spori capacitatea și reziliența rețelei locale. Compania a început acum construcția de energie a proiectelor solar+stocare Roseland, solar+stocare Blue Jay și eolian+stocare Ranchland. Cu o capacitate de generare de 639,6 MW, Roseland va fi cel mai mare parc fotovoltaic al Enel din SUA și Canada și va dispune de un sistem de stocare cu baterii de 59 MW. Situat în Comitatul Falls, Roseland urmează să devină operațional din punct de vedere comercial în a doua jumătate a anului 2022.

În Comitatul Grimes, Texas, proiectul solar+stocare Blue Jay va dispune de o centrală fotovoltaică de 270 MW, asociată unui sistem de stocare cu baterii de 59 MW. Se estimează că proiectul va fi operațional până la finalul anului 2021. Proiectul eolian+stocare Ranchland va consta într-o centrală eoliană de 263 MW, asociată unui sistem de stocare cu baterii de 87 MW. Situat în comitatele Callahan și Eastland, se estimează că va deveni operațional la începutul anului 2022.

Miliardarul olandez Marcel van Poecke, șef la Carlyle, a preluat participația moștenitorilor lui Dinu Patriciu la producătorul de turbine eoliene EWT, un business de peste 40 milioane euro. \ CITEȘTE ȘI Miliardarul olandez Marcel van Poecke, șef la Carlyle, a preluat participația moștenitorilor lui Dinu Patriciu la producătorul de turbine eoliene EWT, un business de peste 40 milioane euro. "Interesul românilor pentru proces a părut scăzut."

Enel a anunțat anterior construcția, care este în curs de desfășurare, a trei alte proiecte hibrid de generare și stocare de energie regenerabilă în Texas, printre care proiectele solar+stocare Lili, solar+stocare Azure Sky, eolian+stocare Azure Sky. În plus, compania intenționează să retehnologizeze parcul eolian High Lonesome, de 500 MW, și parcul fotovoltaic Roadrunner, de 497 MW, din Vestul Texasului, cu câte un sistem de stocare cu baterii de 57 MW, construcția urmând să înceapă în această vară. În total, Enel Green Power are în proces de dezvoltare șase proiecte în Texas, cu o capacitate de generare cumulată de 2 GW și aproximativ 600 MW, capacitate de stocare a bateriilor.

Enel își dezvoltă portofoliul în Illinois odată cu construirea proiectului eolian Alta Farms în Comitatul DeWitt. Se estimează că fabrica de 200 MW își va începe activitatea în a doua jumătate a anului 2022. În Oklahoma, Enel a început construcția proiectului eolian Rockhaven, de 140 MW, în comitatele Garvin și Carter, adiacent parcului eolian Origin, pe care compania îl operează din 2015. Se preconizează că proiectul va fi operațional din punct de vedere comercial până la sfârșitul anului 2021.

Toate cele cinci proiecte anunțate au acorduri de offtake pentru o parte din producția lor.

Enel Green Power America de Nord este un producător și operator de centrale regenerabile din America de Nord, cu prezență în 15 state americane și într-o provincie canadiană. Compania operează peste 60 de centrale cu o capacitate de peste 6,7 GW, alimentate de energie regenerabilă eoliană, hidroenergetică, geotermală și solară.

Enel este o companie energetică multinațională și un lider integrat pe piețele globale de electricitate și energie din surse regenerabile, precum și un operator pe piața retail de gaze. Enel este cea mai mare companie de utilități din Europa după EBITDA din activități curente și activează în peste 30 de țări din lume, producând energie cu o capacitate instalată de circa 88 GW. Enel distribuie electricitate printr-o rețea de peste 2,2 milioane de kilometri și, cu cei peste 74 de milioane de utilizatori finali la nivel global, grupul are cea mai mare bază de clienți la nivel european. Divizia de energii regenerabile a Enel, Enel Green Power, este cel mai mare jucător privat în domeniul energiei regenerabile și operează centrale cu o capacitate instalată de circa 49 GW din surse eoliene, solare, geo-termale și hidro în Europa, America, Africa, Asia și Oceania.

viewscnt
Afla mai multe despre
energie regenerabilă
enel