GSP Offshore și compania canadiană Trillion Energy semnează pentru servicii de foraj în perimetrul SASB, din largul Turciei

GSP Offshore și compania canadiană Trillion Energy semnează pentru servicii de foraj în perimetrul SASB, din largul Turciei
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 19 mai 2022

Compania canadiană de petrol și gaze Trillion Energy International a semnat un contract de servicii de foraj marin cu GSP Offshore, companie controlată de omul de afaceri Gabriel Comănescu, pentru programul său de foraj în perimetrul SASB din apele turcești ale Mării Negre.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Trillion Energy va folosi platforma GSP Uranus pentru programul de foraj 2022-2023 din perimetrul SASB.

Contractul prevede o rată a serviciilor de foraj de 95.000 dolari/zi și o perioadă minimă de foraj de 100 de zile, rezultând o valoare minimă de 9,5 milioane de dolari.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Aceste creșteri pozitive vor avea un impact direct în dobânda de referință. Care este unul dintre coșmarurile băncilor centrale CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Aceste creșteri pozitive vor avea un impact direct în dobânda de referință. Care este unul dintre coșmarurile băncilor centrale

Compania canadiană anticipează însă o durată totală a proiectului de 8-9 luni, astfel că valoarea contractului ar putea crește la aproape 25,7 milioane de dolari.

Trillion Energy a efectuat o plată în avans de 1 milion de dolari, la care se adaugă costuri de mobilizare a platformei în sumă de 800.000 de dolari.

"Compania este încântată că a obținut una dintre cele mai bune și mai potrivite platforme de foraj situate în zona Mării Negre. Programul de foraj SASB va oferi o producție imediată de gaze naturale, într-o perioadă în care prețurile gazelor naturale se află la maxime istorice", spune Arthur Halleran, directorul general al Trillion Energy.

Mobilizarea platformei GSP Uranus este așteptată la sfârșitul lunii iulie, după finalizarea operațiunilor actuale în România, urmând să ajungă în largul Turciei în luna august.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România, despre inflație: Este posibil să ne mai aștepte încă o jumătate de an destul de grea CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România, despre inflație: Este posibil să ne mai aștepte încă o jumătate de an destul de grea

Trillion Energy intenționează să foreze 5 puțuri de la platformele de producție existente cu ajutorul Uranus, ceea ce ar permite companiei să pună puțurile în producție imediat ce acestea sunt finalizate.

Cu sediul la Vancouver, Trillion Energy este o companie producătoare de petrol și gaze naturale cu multiple active în Turcia și Bulgaria. Compania deține 49% din perimetrul offshore de gaze naturale SASB, unul dintre primele și cele mai mari proiecte de dezvoltare a gazelor naturale din Marea Neagră.

Grup Servicii Petroliere este lider regional în sectorul de servicii integrate offshore pentru industria de petrol și gaze. Compania operează o flotă extinsă de platforme mobile de foraj offshore, nave multifuncționale de asistență și aprovizionare offshore, nave pentru construcții marine, precum și pentru instalarea de conducte submarine. Compania deține și operează cea mai puternică macara plutitoare din bazinul Mării Negre, GSP Neptun, cu o capacitate de 1.800 de tone.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
gsp offshore
trillion energy international
servicii foraj marin
gsp uranus
perimetrul sasb marea neagra
sasb turcia
contract