Guvernul a alocat bani și pentru restanțele la tichetele de masă și transportul minerilor de la Lupeni

Guvernul a alocat bani și pentru restanțele la tichetele de masă și transportul minerilor de la Lupeni
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 feb 2021

Guvernul a alocat 11 milioane lei pentru a achita tichetele de masă și costul transportului, sume neprimite anul trecut, pentru minerii de la Lupeni, care recent s-au blocat în subteran din cauza restanțelor salariale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
EXCLUSIV Protestele minerilor. Ce se face pentru salvarea Complexului Energetic Hunedoara. Transelectrica a avizat darea în plată a activelor Paroșeni contra ștergerii datoriilor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Protestele minerilor. Ce se face pentru salvarea Complexului Energetic Hunedoara. Transelectrica a avizat darea în plată a activelor Paroșeni contra ștergerii datoriilor

Premierul Cîțu a precizat că, fiind vorba de companie în insolvență, a fost nevoie de a fi găsite surse financiare speciale pentru acoperirea acelor sume.

Actul normativ va fi publicat imediat în Monitorul Oficial, a mai spus Cîțu, iar minerii vor primi cât mai curând banii alocați.

Transgaz anunță încetarea contractului istoric cu Gazprom și susține că nu va suferi financiar CITEȘTE ȘI Transgaz anunță încetarea contractului istoric cu Gazprom și susține că nu va suferi financiar

La rândul său, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a arătat că au fost întreprinse toate demersurile pentru ca acordul semnat cu reprezentanții minerilor să fie respectat, iar în 25 februarie oamenii să își găsească în cont banii de salarii, urmând ca în 26 februarie să poată fi virate sumele reprezentând restanțele pentru transport și tichete de masă.

Astfel, în 23 februarie, au fost virate deja în conturile indicate în borderourile transmise de CEH Hunedoara sumele aferente creanțelor salariale pentru luna ianuarie 2021. Suma totală virată a fost de 9 milioane lei, pentru 4.010 beneficiari, mineri, iar aceste plăți s-au făcut cu 2 zile în avans față de calendarul agreat cu reprezentanții sindicatelor minerilor.

Totodată, suma de 11 milioane lei aprobată miercuri de Guvern va acoperi tichetele de masă și transportul pentru drepturi restante din ultimele 10 luni. 
DOCUMENT Marii distribuitori: \ CITEȘTE ȘI DOCUMENT Marii distribuitori: "gratuitatea" noilor racordări la rețelele de gaze va majora tarifele pentru toți consumatorii. Numărul de solicitări s-a triplat

Săptămâna trecută, termocentrala Mintia și-a oprit activitatea din cauza lipsei de cărbune, în timp ce minerii din Valea Jiului au protestat în curtea Minei Lupeni pentru a-și cere drepturile salariale restante.

Autoritățile au promis că minerii vor primi salariile restante în această săptămână.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
mineri
lupeni
tichete
masa
transport
cost
guvern
citu