Hidroelectrica a modernizat stațiile de la transformare de la hidrocentralele Voila și Viștea

Hidroelectrica a modernizat stațiile de la transformare de la hidrocentralele Voila și Viștea
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 oct 2020

Compania de stat Hidroelectrica, unul din cei mai mari producători de energie din țară, a anunțat marți că a terminat lucrările de modernizare și urmează să pună în funcțiune stațiile de 110kV aferente hidrocentralelor Voila și Viștea, investiție de 1,28 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”În acestă săptămână Hidroelectrica a admis recepțiile la terminarea lucrărilor de modernizare a stațiilor de transformare de 110kV care deservesc CHE Voila și CHE Viștea. Lucrările, în valoare totală de 1,28 milioane lei (550 mii lei stația 110kV Voila și 680 mii lei stația 110kV Viștea) sunt parte din obiectivul de investiții Hidroelectrica 'Modernizare stații 110kV Sector Olt Superior' și au fost realizate în conformitate cu graficul de execuție aprobat”, a arătat compania.

EXCLUSIV Teatru cu taxe - ANAF execută silit Termoenergetica, care, din reflex, și-a plătit greșit obligațiile fiscale pe numele \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Teatru cu taxe - ANAF execută silit Termoenergetica, care, din reflex, și-a plătit greșit obligațiile fiscale pe numele "strămoașei" falimentare RADET

Cele două stații, care intră într-un nou ciclu de viață și exploatare ca urmare a efectuării modernizărilor, au beneficiat de lucrări de montare ale echipamentelor de 110 kV noi, lucrări de construcții, realizarea de lucrări de circuite secundare și instalații noi, scrie News.ro.

”Suntem mulțumiți de faptul că lucrările de modernizare a stațiilor de 110kV se desfășoară fără întârzieri și putem astfel urmări îndeaproape graficul de realizare pe care ni l-am propus pentru acest an. Fiecare pas contează, fiecare modernizare sau retehnologizare aduce un plus de siguranță în exploatare și certitudinea că obiectivele noastre vor răspunde prompt solicitărilor SEN și vor fi disponibile mulți ani de acum înainte”, a declarat Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica.

Hidroelectrica este lider în producția de energie electrică și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național. Hidroelectrica are în exploatare un număr de 209 centrale hidroelectrice cu o putere instalată totalizând 6.482 MW.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
hidrocentrale