Ion Sterian, numit director general al Transgaz

Ion Sterian, numit director general al Transgaz
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 aug 2017

Consiliul de Administrație al transportatorului national de gaze Transgaz a decis numirea lui Ion Sterian în funcția de director general al societății și a lui Marius Vasile Lupean în postul de director economic, a anunțat Transgaz, care arată că a fost încheiată procedura de selecție a celor doi directori în conformitate cu prevederile OUG nr.109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

”Așa cum a fost comunicat anterior și respectând prevederile legale în vigoare, procedura de selecție Transgaz a fost desfășurată de Consiliul de Administrație împreună cu Comitetul Consultativ de Nominalizare și Remunerare, fără implicarea vreunui expert independent specializat în recrutarea resurselor umane”, arată un comunicat al companiei.

News.ro a relatat în luna mai că Petru Văduva a renunțat la postul de director general al Transgaz invocând ”motive personale”, iar consiliul de administrație al companiei l-a numit director general interimar pe Ion Sterian, actualul șef al board-ului.

Atât Văduva, cât și Sterian și-au început mandatele în anul 2013.

Văduva a renunțat la calitatea de director general din motive personale, dar continuă mandatul de administrator neexecutiv.

Ulterior, Consiliul de Administrație al Transgaz a început procedura de selecție a unui nou director general, după demisia fostului manager, după cum anunța compania pe 12 iunie.

Transgaz, un monopol al transportului de gaze naturale controlat de stat, a înregistrat în primul semestru din acest an un profit net de 400,5 milioane lei (87,5 milioane euro), în creștere cu 42,1% față de aceeași perioadă a anului trecut, pe fondul creșterii cifrei de afaceri cu 26%.

Compania și-a majorat cifra de afaceri cu 26,2% în primul semestru față de aceeași perioadă din 2016, până la 1,03 miliarde lei (circa 226 milioane euro).

Creșterea afacerilor a fost generată de majorarea volumului de gaze transportate cu16,8% în primul semestru, la 6,86 miliarde metri cubi.

Transgaz este controlată de stat, prin Ministerul Economiei, care deține 58,5% din acțiuni. Compania este listată la Bursa de Valori București și are o valoare de piață de 4,76 miliarde lei (1,05 miliarde euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
transgaz
sterian