Iranul amenință să-și reexamineze cooperarea cu AIEA

Iranul amenință să-și reexamineze cooperarea cu AIEA
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 ian 2020

Iranul amenință să-și revadă cooperarea cu Agenția Internațională a Energiei Atomice (AIEA), în cazul unor măsuri ”nedrepte” care ar decurge din decizia europenilor de a declanșa Mecanismul Soluționării Diferendelor prevăzut de Acordul de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Declarăm deschis că, dacă țările europene, dintr-un motiv oarecare, adoptă o abordare nedreaptă folosind mecanismul litigiilor, noi ne vom revedea cooperarea cu AIEA”, a anunțat duminică președintele Parlamentului Ari Larijani, citat de telviziunea publică, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Libia în haos. Salt de 1 dolar pe baril pentru prețul petrolului. Acord de încetare a focului îndoielnic, mercenari ruși, blocadă și alerte de atacuri la câmpurile petroliere CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Libia în haos. Salt de 1 dolar pe baril pentru prețul petrolului. Acord de încetare a focului îndoielnic, mercenari ruși, blocadă și alerte de atacuri la câmpurile petroliere

Semnatarii europeni ai Planului de acțiune global comun (JCPoA, numele oficial alacordului) - Franța, Regatul Unit și Germania - au anunțat marți declanșarea mecanismului, o inițiativă pe care o justifică prin încălcarea acordului de către Republica islamică.

viewscnt
Afla mai multe despre
aiea
iran