Joe Biden dorește să anuleze proiectul oleoductului Keystone XL chiar din ziua învestirii

Joe Biden dorește să anuleze proiectul oleoductului Keystone XL chiar din ziua învestirii
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 ian 2021

Președintele ales american Joe Biden intenționează să anuleze proiectul controversatului oleoduct Keystone XL dintre Canada și Statele Unite printr-un decret prezidențial chiar din ziua învestirii sale pe 20 ianuarie, au afirmat duminică posturile canadiene de televiziune CBC și CTV.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele două canale au raportat despre o mai multe de note informative trimise de echipa de tranziție a lui Joe Biden unor actori din domeniul industrial, indicând că anularea permisului acordat oleoductului va face parte dintre măsurile pe care noul președinte american le va anunța în ziua instalării în funcție, scrie Agerpres.

Profit.ro și EAD.ro lansează “Bursele Liviu Iancu” pentru jurnaliști. Premiem scriitura remarcabilă CITEȘTE ȘI Profit.ro și EAD.ro lansează “Bursele Liviu Iancu” pentru jurnaliști. Premiem scriitura remarcabilă

Proiectul grupului canadian TC Energy, în valoare de circa 8 miliarde de dolari americani (6,6 miliarde de euro), trebuie să permită transportul a peste 800.000 de barili de petrol pe zi, pe o distanță mai mare de 2.000 de kilometri, între provincia canadiană Alberta și rafinăriile americane din Golful Mexic.

Lansat în 2008, proiectul de prelungire a oleoductului a fost blocat de fostul președinte Barack Obama, apoi autorizat de succesorul lui Donald Trump. El este criticat de ecologiști din cauza impactului asupra emisiilor de gaze de efect de seră.

viewscnt
Afla mai multe despre
keystone xl
joe biden