Ministrul Energiei: Estimez că în septembrie vom avea depozitele de gaze la 100%

Ministrul Energiei: Estimez că în septembrie vom avea depozitele de gaze la 100%
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iun 2023

Depozitele de înmagazinare a gazelor naturale sunt în prezent pline în proporție de peste 60%, iar în septembrie ar putea ajunge la 100%, a declarat, joi, la Mediaș, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Noi trebuie să ne obișnuim cu ideea că România va deveni exportator net de gaze la sfârșitul lui 2026. Să nu uităm că vom fi exportatori de gaze, iar gazele intră și ies din România. Depozitele noastre în momentul de față sunt peste 60%. Sunt peste 1,9 miliarde metri cubi. Estimez că în septembrie stăm la 100%", a spus Popescu, citat de Agerpres.

OMV Petrom, Romgaz și Transgaz ar putea profita de pe urma unei eventuale decizii a Ucrainei de a nu prelungi acordul de tranzit al gazului rusesc către UE CITEȘTE ȘI OMV Petrom, Romgaz și Transgaz ar putea profita de pe urma unei eventuale decizii a Ucrainei de a nu prelungi acordul de tranzit al gazului rusesc către UE

Întrebat dacă România mai importă gaze din Azerbaidjan, el a precizat că doar în situația în care va crește consumul.

"Dacă crește consumul. Din Azerbaidjan, mai avem un contract de un miliard metri cubi pentru iarna asta, de plasă de siguranță. De cât avem nevoie din el....", a punctat Popescu.

Ministrul Energiei s-a declarat foarte optimist în ceea ce privește decizia de investiție în Neptun Deep, reamintind că aceasta va fi luată în cursul lunii iunie.

"Am spus că-s foarte optimist că decizia de investiție va fi anunțată...Această decizie va fi comunicată bursei, bănuiesc, prima dată, de către ambele companii, pentru că nu numai Petrom trebuie să ia, trebuie să ia și Romgaz. Eu am fost dimineață la Romgaz, am discutat cu conducerea Romgaz. Ei sunt pregătit și astăzi să ia această decizie", a afirmat Virgil Popescu.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul energiei
gaze