Ministrul francez al Finanțelor susține acordarea de vouchere pentru achiziționarea de carburanți

Ministrul francez al Finanțelor susține acordarea de vouchere pentru achiziționarea de carburanți
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 oct 2021

Ministrul francez al Finanțelor, Bruno Le Maire, a declarat că preferă varianta acordării de vouchere pentru achiziționarea de carburanți, în ideea de a ajuta gospodăriile cu venituri reduse să facă față creșterii prețurilor la energie, mai degrabă decât cea a reducerii taxelor pe carburanți, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pentru un litru de motorină care costă 1,55 euro, TVA și taxa internă pentru consumul de produse energetice reprezintă 60% din preț, adică aproape 90 de eurocenți, a detaliat Bruno Le Maire. Însă o scădere a taxelor "nu este cea mai bună opțiune" pentru că este o variantă care costă foarte mult, în condițiile în care o diminuare cu un singur eurocent costă bugetul statului aproximativ 500 milioane de euro, a declarat Le Maire pentru postul de radio Europe 1.

JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

Ce se va întâmpla pe piața de energie va fi anunțat la Videoconferința Profit.ro Oil&Gas, organizată împreună cu Black Sea Oil&Gas, Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG), OMV Petrom, Romgaz și Transgaz.

Videoconferința, programată pentru 19 octombrie, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii AICI

Pe de altă parte, o scădere generalizată a taxelor este una "injustă" în opinia lui Bruno Le Maire, pentru că nu vizează în mod concret gospodăriile care au cea mai mare nevoie de ajutor. De asemenea, o scădere a taxelor pe carburanți este echivalentă cu "o subvenție pentru carburanți fosili", de care Guvernul francez vrea să devină mai puțin dependent, a mai spus Bruno Le Maire.

Separat, ministrul francez al Mediului, Barbara Pompili, a declarat și ea pentru postul de televiziune France 2 că Guvernul încearcă să pună la punct aceste vouchere pentru achiziționarea de carburanți, dar a adăugat că mai sunt multe lucruri de făcut pentru punerea la punct a acestui dispozitiv, scrie Agerpres.

Guvernul francez a anunțat luna trecută un plan care prevede extinderea beneficiarilor de vouchere pentru reducerea facturilor la energie. Aproximativ 5,5 milioane de gospodării cu venituri modeste din Franța beneficiază deja de aceste vouchere cu o valoare de 100 de euro pe lună.

Potrivit lui Bruno Le Maire, extinderea beneficiarilor de vouchere pentru reducerea facturilor la energie va costa statul aproximativ 600 milioane de euro iar plafonarea prețului la electricitate și gaze naturale, măsură preconizată să intre în vigoare în luna februarie a anului următor, va costa statul alte cinci miliarde de euro. 

viewscnt
Afla mai multe despre
vouchere
franta
carburanti