Ministrul iranian al Petrolului participă la întâlnirea OPEC din Algeria. Cotațiile petrolului sunt în creștere

Ministrul iranian al Petrolului participă la întâlnirea OPEC din Algeria. Cotațiile petrolului sunt în creștere
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 25 aug 2016

Ministrul iranian al Petrolului, Bijan Zanganeh, va participa la întâlnirea Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), programată pentru luna viitoare în Algeria, potrivit agenției locale de presă Shana, citată de Reuters și Financial Times.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Membrii OPEC se vor reuni luna viitoare în Algeria, existând speranțe că, la această întâlnire, s-ar putea ajunge și la un acord de plafonare a producției de petrol, cu scopul susținerii prețurilor.

În jurul orei 19:15, ora României, referința globală Brent se tranzacționa la 49,4 dolari pe baril, în creștere cu 0,6% față de miercuri. West Texas Intermediate, de referință pe piața americană, creștea cu circa 0,5%, la aproape 47 de dolari pe baril. Cotațiile aurului negru au scăzut miercuri și în prima parte a zilei de astăzi, influențate de majorarea stocurilor de petrol din Statele Unite, dar și de scepticismul analiștilor în legătură cu plafonarea producției.

Acțiunile europene au închis în creștere, în pofida declinului petrolului CITEȘTE ȘI Acțiunile europene au închis în creștere, în pofida declinului petrolului

Iran, al treilea mare producător de petrol din OPEC, și-a majorat producția începând din ianuarie, când sancțiunile impuse de statele occidentale, din cauza programului său nuclear, au fost ridicate.

Anterior, mai multe surse din industria petrolieră afirmaseră că Teheranul pare deschis la ideea dezbaterii unui acord de plafonare a producției, în condițiile în care cantitatea de petrol pe care o produce în prezent este la un nivel apropiat de cea anterioară impunerii sancțiunilor occidentale..

Iranul a fost principala cauză pentru care o întâlnire a marilor producători de petrol organizată în aprilie la Doha (Quatar), cu scopul de a discuta o posibilă înghețare a producție, s-a finalizat cu un eșec. Iranul a refuzat atunci să participe la întâlnire, iar Arabia Saudită, cel mai mare producător mondial de petrol, a refuzat să semneze un acord de plafonare a producției, fără ca ceilalți mari producători, inclusiv Iran, să facă același lucru.

viewscnt
Afla mai multe despre
iran
petrol
opec
producție
algeria
brent
wti
titei
productie
ministru