MOL Grup anunță că încheie procesul de achiziție a Grupului Aurora

MOL Grup anunță că încheie procesul de achiziție a Grupului Aurora
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 nov 2019

Grupul ungar MOL Grup a anunțat luni că încheie procesul de achiziție a Grupului german Aurora, și își consolidează prezența în segmentul materialelor compozite pe bază de reciclare și poziția sa ca furnizor pentru industria de automobile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Ca urmare a obținerii avizelor necesare tranzacției, Grupul MOL anunță că, începând de la 31 octombrie 2019, a achiziționat 100% din acțiunile Aurora, o companie Germană din materiale composite de plastic. Ca urmare a acestei achiziții, Grupul MOL își consolidează poziția în segmentul materialelor compozite sustenabile, reciclate și ca furnizor pentru industria de automobile”, arată MOL într-un comunicat.

Grupul MOL și Aurora se angajează să crească în continuare afacerea în Germania, dar și să se extindă în Europa Centrală și de Est, scrie News.ro.

Conferința Profit.ro – François Bloch, BRD: Am angajat sute de salariați ca să ne conformăm la reglementări CITEȘTE ȘI Conferința Profit.ro – François Bloch, BRD: Am angajat sute de salariați ca să ne conformăm la reglementări

MOL Group este un furnizor de polimeri puri și arată că se află permanent în căutare de oportunități pentru a-și extinde lanțul valoric în segmentul petrochimiei către produse cu valoare adăugată mare.

”Pentru a atinge acest obiectiv, MOL își propune să maximizeze sinergiile cu portofoliul său actual de produse pe bază de polimeri, atât prin dezvoltarea din resurse proprii cât și prin achiziții, pentru a obține expertiză și capabilități de înaltă performanță în domeniul compușilor chimici pe baza de polimeri puri sau plastic reciclat. Odată cu achiziționarea Aurora, MOL Group își extinde portofoliul de produse datorită expertizei Aurora în ingineria de materiale plastice și materiale pe bază de polipropilenă reciclată”, informează grupul.

Aurora are unități de producție situate în apropiere de fabrici auto și clustere de conversie a materialelor plastice în Baden-Württemberg, Germania. Colectează deșeurile de plastic industriale, le reciclează și apoi perfecționează proprietățile materialului într-un plastic îmbunătățit care se potrivește cerințelor clienților din industria producătoare auto.

Obiectivul MOL pe termen lung este de a accelera creșterea ulterioară pe piață, reducând totodată amprenta asupra mediului.

”Achiziția este o altă etapă importantă în călătoria de transformare a Grupului MOL pentru a deveni principalul jucător în industria chimică din ECE, după parteneriatul cu APK german pentru reciclarea plasticului”, mai arată MOL.

Cu Aurora în portofoliu, Grupul MOL își poate crește amprenta în sectorul auto, un segment strategic pentru MOL, în timp ce răspunde nevoilor de produse mai sustenabile din partea clienților săi.

„Produsele Aurora pe bază de reciclare completează foarte mult linia noastră actuală de produse, subliniind eforturile tot mai mari de dezvoltare sustenabilă. Pe măsură ce ne dorim să consolidăm prezența Grupului MOL ca furnizor al industriei auto,  realizăm că fabricarea de materiale compozite este o activitate cheie pe care dorim să o integrăm în portofoliul nostru de afaceri”, a declarat Ferenc Horváth, vicepreședinte executiv al MOL Group, responsabil pentru segmentul  Downstream.

Grupul MOL este o companie internațională integrată și independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 40 de țări și 25.000 de angajați în întreaga lume. În prezent, activitățile de producție se desfășoară în 8 țări, iar cele de explorare în 13 țări. Grupul MOL controlează patru rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de aproximativ 2.000 de benzinării în 10 țări din Europa Centrală și de Est, dintre care 227 in Romania.

viewscnt
Afla mai multe despre
grupul aurora
mol grup