OMV Petrom confirmă, indirect, că va adopta o decizie de investiție favorabilă în proiectul Neptun Deep

OMV Petrom confirmă, indirect, că va adopta o decizie de investiție favorabilă în proiectul Neptun Deep
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 2 feb 2023

Cea mai importantă companie de petrol și gaze autohtonă, OMV Petrom, susține că a înregistrat progrese în dezvoltarea proiectului Neptun Deep, urmând a lua o decizie finală de investiție mijlocul anului 2023. Iar această decizie nu poate fi decât una favorabilă, compania anunțând, pentru anul 2023, investiții în explorare și producție “de circa 2,9 miliarde lei, incluzând Neptun Deep”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Valoarea investițiilor (din 2023 n.r.) este estimată să crească la circa 6 miliarde lei, cu aproximativ 70% (comparativ cu 2022, de 3,6 miliarde lei), cu investiții mai mari dedicate în principal proiectului Neptun Deep, accelerării proiectelor cu emisii de carbon reduse și zero, precum și reviziei planificate a rafinăriei Petrobrazi”, se precizează în raportul cu rezultatele pe trimestrul al patrulea al companiei.

Totodată, OMV Petrom susține că investițiile necesită un mediu de reglementare și fiscal previzibil și stabil.

ULTIMA ORA GRAFICE Profit record al OMV Petrom, de 2,1 miliarde euro, de aproape 2 ori mai ridicat decât precedentul, din 2013 CITEȘTE ȘI ULTIMA ORA GRAFICE Profit record al OMV Petrom, de 2,1 miliarde euro, de aproape 2 ori mai ridicat decât precedentul, din 2013

Investițiile în sectorul de explorare și producție mai vizează și forarea a circa 55 de sonde noi și sidetrack- uri și realizarea a circa 450 de reparații capitale la sonde (2022: 55 de sonde noi și sidetrack-uri; 647 de reparații capitale la sonde).

OMV Petrom a anunțat și depunerea declarației de descoperire comercială privind proiectul Neptun Deep la Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM). Această reprezintă un pas intermediar spre decizia finală de investiție, planificată pentru jumătatea anului 2023, precizează compania.

OMV Petrom majorează dividendele către acționari cu 10%, promite un nou dividend special CITEȘTE ȘI OMV Petrom majorează dividendele către acționari cu 10%, promite un nou dividend special

Profit.ro a anunțat că partenerul OMV Petrom în proiect, Romgaz, ainforat guvernul declarația de comercialitate (DoC) a zăcămintelor de pe perimetrul Neptun Deep ar fi fost depusă fără studiu tehnico-economic de evaluare a resurselor și rezervelor de pe concesiune, efectul fiind că ANRM nu poate confirma aceste rezerve, iar, în absența confirmării, lucrările de dezvoltare și exploatare nu se pot executa.

viewscnt
Afla mai multe despre
neptun deep
omv petrom
romgaz
decizie finală
investiție