OMV Petrom estimează un declin al producției de doar 3% pentru următorii 4 ani. Rezervele din Neptun Deep: 100 miliarde mc

OMV Petrom estimează un declin al producției de doar 3% pentru următorii 4 ani. Rezervele din Neptun Deep: 100 miliarde mc
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 8 dec 2021

OMV Petrom își va reduce declinul producției, de la 7%, cât estimează în acest an, la 3% până în 2025, în pofida faptului că până la acea dată Neptun Deep nu va intra în producție, ca urmare a majorării investițiilor în segmentul upstream determinată de o evoluție favorabilă a cotațiilor internaționale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cu numai o lună în urmă, OMV Petrom și-a revizuit estimarea privind declinul anual al producției autohtone, care nu ia în calcul vânzările în vederea optimizării portofoliului, de la 6% la 7%, potrivit raportului pe primele trei trimestre ale acestui an. În vară, compania revizuise același indicator de la 5% la 6%. Până în 2020, OMV Petrom estima declinul anual al producției la o valoare de sub 5%, pentru ca în 2020 să majoreze procentul la 5%.

„Până în 2025, producția de hidrocarburi a companiei este de așteptat să scadă marginal cu 3%, excluzând vânzările de active calculat ca o rată anuală compusă, reflectând eforturile de a limita declinul natural. Ulterior, producția este de așteptat să crească la peste 160 mii barili echivalent țiței pe zi în 2030, cu peste 50% mai mare decât în ​​2025, datorită volumelor de gaze naturale din Neptun Deep”, precizează compania în strategia sa până în 2030.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

Potrivit lui Christopher Veit, membru al consiliului de administrație OMV Petrom responsabil cu activitate de upstream, actualul nivel de reducere a producției cu 7% este rezultatul evoluției cererii și a cotațiilor internaționale din anii precedenți, care au descurajat investițiile. Pe viitor, dat fiind actualul nivel ridicat al cotațiilor internaționale, acest trend investițional se va inversa.

Totodată, compania și-a stabilit estimarea privind rezervele din Neptun Deep. Dacă până în prezent exista un interval pentru descoperirea din Domino 1, de 42-84 miliarde metri cubi, incluzând și celelalte sonde care fac parte din proiectul Neptun Deep (Domino 2, Pelican, Flamingo și Dolphin), compania estimează o cantitate de gaze de 100 de miliarde metri cubi, din care 50 miliarde reprezintă partea OMV Petrom.

De altfel, potrivit datelor publicate de OMV Petrom, compania și-a redus producția de gaze din primele trei trimestre ale acestui an cu o pătrime comparativ cu cea din aceeași perioadă din 2018, iar cea de petrol, cu 12,8% față de ce raportată în primele 9 luni ale anului 2018.

Producția de gaze a OMV a scăzut cu 11%, de la 3,18 miliarde metri cubi în perioada ianuarie-septembrie 2020 la 2,83 miliarde mc în primele trei trimestre ale acestui an, iar cea de petrol cu 9%, de la 19,33 milioane barili la 17,55 milioane barili.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom
declin producție
neptun deep
rezerve