OMV Petrom începe luna aceasta revizia la rafinăria Petrobrazi și la centrala electrică Brazi

OMV Petrom începe luna aceasta revizia la rafinăria Petrobrazi și la centrala electrică Brazi
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mai 2016

OMV Petrom, cea mai mare companie petrolieră din România, controlată de grupul austriac OMV, va începe în această lună lucrări de revizie la rafinăria Petrobrazi, care va fi și modernizată, și la centrala electrică pe gaze naturale de la Brazi, ambele situate lângă Ploiești.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Centrala electrică, care produce electricitate pe bază de gaze naturale, a intrat în exploatare comercială în 2012, după investiții de 530 milioane de euro. Centrala are două turbine cu gaze naturale de 290 MW fiecare și o turbină cu abur de 313 MW, scrie News.ro.

Revizia centralei electrice va începe în 30 mai și va dura circa trei săptămâni.

”Vorbim de o inspecție a instalațiilor și de eventuale reparații, nu de lucrări de modernizare”, a declarat, pentru News.ro, un reprezentant al companiei.

În 25 mai începe și revizia rafinăriei Petrobrazi, care va dura aproape o lună, iar costurile vor fi de 40,5 milioane euro, din care 23,7 milioane euro pentru modernizare.

”În perioada reviziei, forța de muncă se va suplimenta cu aproape 3.200 de oameni, angajați ai contractorilor, care vor participa la lucrările de revizie”, a afirmat Adrian Mincu, director administrativ în cadrul rafinăriei.

Profit Financial Forum: Mihail Meiu (ANPC): Clienții vor informații precise; băncile nu dau dovadă de transparență CITEȘTE ȘI Profit Financial Forum: Mihail Meiu (ANPC): Clienții vor informații precise; băncile nu dau dovadă de transparență

Rafinăria are circa 1.000 de angajați și o capacitate de rafinare de 4,5 milioane de tone de petrol anual, fiind a doua ca mărime din România, după Petromidia.

Rafinăria Petrobrazi poate procesa integral producția OMV Petrom din România, de circa 4,3 milioane tone de petrol anual, acoperind 47% din necesarul de carburanți ai României.

Compania a investit circa 1,2 miliarde de euro în rafinărie în perioada 2005-2015, din care mai mult de jumătate în lucrări de modernizare.

OMV Petrom a revenit pe profit în primul trimestru din acest an, afișând un câștig net de 291 milioane lei (circa 65 milioane euro), în ciuda scăderii vânzărilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom
rafinaria brazi
centrala electrica brazi