OMV Petrom promite o creștere medie anuală a dividendelor cu 5-10% până în 2030

OMV Petrom promite o creștere medie anuală a dividendelor cu 5-10% până în 2030
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 7 dec 2021

OMV Petrom, cea mai importantă companie producătoare de hidrocarburi din România, susține că noua Strategie 2030 a companiei permite un angajament mai ferm privind creșterea dividendelor acordate acționarilor, respectiv o creștere a dividendului de bază pe acțiune cu 5-10% pe an în medie până în 2030.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

„Într-un mediu de piață favorabil și la discreția conducerii, ar putea fi distribuite și dividende speciale, cu condiția ca planurile de investiții să fie finanțate. Dividendele totale sunt estimate să reprezinte aproximativ 40% din fluxurile de trezorerie din activitățile de exploatare ale companiei din 2022-2030 în scenariul de bază privind prețurile’”, precizează OMV Petrom.

Potrivit Strategiei, țintele financiare pentru 2030 includ generarea robustă de numerar, venituri operaționale de peste două ori mai mare în 2030 față de 2020, precum și o creștere progresivă a rentabilității capitalului investit la peste 12% în 2030.

Casa Albă acuză marile companii petroliere pentru prețul ridicat al benzinei CITEȘTE ȘI Casa Albă acuză marile companii petroliere pentru prețul ridicat al benzinei

„Ratele noastre interne de rentabilitate pentru proiectele tradiționale și regionale de creștere în domeniul gazelor naturale sunt de peste 12%, în timp ce pentru tranziția energetică ne propunem să atingem rata internă de rentabilitate fără efect de levier de peste 9%”, precizează compania.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de 53 milioane bep în 2020. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și țările învecinate prin intermediul a 787 benzinării, la sfârșitul lunii septembrie 2021, sub două branduri, OMV și Petrom.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom
strategie
dividende