OMV Petrom reclamă - cât a costat-o să ieftinească ″voluntar″ benzina cu compensare de la Guvern

OMV Petrom reclamă - cât a costat-o  să ieftinească ″voluntar″ benzina cu compensare de la Guvern
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 2 feb 2023

OMV Petrom, cel mai mare producător de țiței și gaze din România, controlat de austriecii de la OMV, totodată cel mai important producător și distribuitor local de carburanți, afirmă că impactul în profit al ieftinirii voluntare a benzinei și motorinei pe care a implementat-o anul trecut, compensată parțial de Guvern, s-a ridicat la aproape jumătate de miliard de lei. Compania a obținut în 2022 un profit net record, de peste 2 miliarde euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În semestrul al doilea din 2022, în conformitate cu prevederile OUG 106/2022 și OUG 131/2022, am oferit voluntar o reducere pe litru pentru clienți în România, ceea ce a avut un impact negativ de aproximativ 470 milioane lei în rezultatul din exploatare CCA excluzând elementele speciale″, se arată în rezultatele financiare preliminare pe 2022 ale OMV Petrom.

LISTA PNL îi impune lui Nicușor Dan o listă de măsuri, condiție pentru a-l mai susține CITEȘTE ȘI LISTA PNL îi impune lui Nicușor Dan o listă de măsuri, condiție pentru a-l mai susține

Guvernul ia în calcul să revină la schema de compensare a prețului la carburanți cu 50 de bani (din care 25 de bani suportați de la bugetul de stat), dacă se ajunge la 9 lei pe litru, au precizat recent surse guvernamentale pentru news.ro. Măsura, care a ieșit din vigoare la 1 ianuarie 2023, ar urma să fie aplicată pentru o perioadă de 3 luni, au mai precizat sursele.

″Vânzările totale de produse rafinate au fost cu 3% mai mari față de 2021. Volumele vânzărilor cu amănuntul ale grupului au crescut cu 3%, în principal sprijinite de o creștere solidă a cererii pe tot parcursul anului, cu excepția T3 2022″, mai scrie în rezultatele financiare preliminare ale OMV Petrom.

viewscnt
Afla mai multe despre
scumpire carburanti
ieftinire carburanti
schema compensare carburanti
preturi benzina motorina
profit omv petrom