OMV Petrom și-a majorat cu 16% vânzările de gaze în pofida reducerii producției

OMV Petrom și-a majorat cu 16% vânzările de gaze în pofida reducerii producției
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 16 ian 2017

OMV Petrom, cel mai important producător de hidrocarburi din România, și-a majorat vânzările de gaze către terți cu 16%, de la 10,7 Twh în ultimul trimestru al anului 2015 la 12,41 Twh în perioada similară a anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comparativ cu vânzările înregistrate în trimestrul al treilea către terți, creșterea vânzărilor este și mai ridicată, de 39,59%. Dacă în trimestrul al treilea al anului trecut OMV Petrom vindea 8,89 Twh echivalent gaze, în trimestrul final al anului vânzările au ajuns la 12,41 Twh.

Majorarea vânzărilor OMV Petrom a fost înregistrată în condițiile unei micșorări a producției de gaze, de la 96 mii barili echivalent petrol pe zi în ultimul trimestru al anului 2015 la 92 mii barili echivalent petrol în perioada similară a anului trecut. Producția de gaze a OMV Petrom pe ultimul trimestru al anului a scăzut și comparativ cu producția din trimestrul a treilea al anului trecut, când a fost înregistrat un nivel de 95 mii de barili echivalent petrol pe zi.

Casa Verde Plus: Proprietarii de case pot primi subvenții de până la 40.000 lei pentru izolarea termică a acestora cu \ CITEȘTE ȘI Casa Verde Plus: Proprietarii de case pot primi subvenții de până la 40.000 lei pentru izolarea termică a acestora cu "materiale organice"

Ca urmare a majorării vânzărilor către terți, OMB Petrom a utilizat mai puține gaze pentru producția de energie electrică, producție care a scăzut de la 1,13 Twh în ultimul trimestru al anului 2015 la 0,82 Twh în perioada similară a anului trecut. Cu toate acestea, cantitatea de electricitate produsă este dublă celei aferente trimestrului întâi al anului 2016, când OMV Petrom producea 0,42 Twh.

OMV Petrom și-a redus și producția de petrol, cu 3 mii barili pe zi față de cea înregistrată în trimestrul al patrulea al anului precedent și cu o mie de barili pe zi față de cea din trimestrul al treilea.

În ceea ce privește vânzările de produse rafinate, acestea s-au redus cu 70 mii tone (de la 1,34 milioane tone la 1,27 milioane tone) raportat la perioada similară a anului precedent și cu 120 mii tone raportat la cel de-al treilea trimestru al anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
vanzari
producție
gaze
petrol
omv
petrom