Peste 14.000 de consumatori din 21 de localități prahovene au rămas fără alimentare cu energie electrică

Peste 14.000 de consumatori din 21 de localități prahovene au rămas fără alimentare cu energie electrică
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 ian 2023

Peste 14.000 de abonați ai companiilor de furnizare a energiei electrice din 21 de localități ale județului Prahova nu beneficiază, sâmbătă, de alimentare cu energie electrică, din cauza avariilor produse ca urmare a fenomenelor meteo din ultima perioadă. În unele zone rețeaua de alimentare a fost avariată de copacii căzuți, sau chiar din cauza unei alunecări de teren.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Sâmbătă, la ora 10:00, 14,661 de consumatori din județul Prahova nu au energie electrică, arată datele centralizate la nivelul Prefecturii județului.

Cea mai afectată zonă este cea de munte, din nordul Prahovei, aflată, de altfel, sub avertizare Cod portocaliu de ninsori.

CONFIRMARE Hidroelectrica cere oferte pentru un parc fotovoltaic, pe amplasamentul lacului de acumulare al unui proiect datând din epoca Ceaușescu CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Hidroelectrica cere oferte pentru un parc fotovoltaic, pe amplasamentul lacului de acumulare al unui proiect datând din epoca Ceaușescu



Printre localitățile afectate cele mai multe sunt din mediul rural, doar în stațiunea Azuga patru cabane nefiind alimentate cu energie electrică.

Cauzele avariilor le reprezintă ruperea unor conductori în contextul căderilor masive de zăpadă, dar și căderea unor arbori peste liniile de alimentare sau chiar, în zona localității Șotrile, o surpare de teren.

Conform autorităților din județ, 20 de echipe se află pe teren, lucrând la remedierea avariilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
energie electrica
pana