Petrolul Brent, la maximul din 2014, de peste 88 de dolari pe baril. Gigantul Goldman Sachs vede un preț de 100 de dolari/baril în trimestrul al treilea

Petrolul Brent, la maximul din 2014, de peste 88 de dolari pe baril. Gigantul Goldman Sachs vede un preț de 100 de dolari/baril în trimestrul al treilea
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 18 ian 2022

Prețul petrolului Brent, de referință la nivel global, a urcat la maximul ultimilor 7 ani, pe fondul tensiunilor geopolitice și al unei creșteri mai puternice a cererii comparativ cu oferta.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Creșterea prețurilor petrolului este susținută de revenirea cererii de petrol, și temperarea îngrijorărilor legate de impactul potențial al Omicron, în contextul unor limitări pe partea de ofertă. Astăzi, avansul cotațiilor are la bază și un atac al grupării Houthi din Yemen în Emiratele Arabe Unite. Trei camioane cu combustibil au explodat luni în Abu Dhabi în urma unui atac cu drone, soldat cu decesul mai multor persoane.

ULTIMA ORĂ Guvernul schimbă sistemul de plafonare a facturilor la gaze și electricitate CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul schimbă sistemul de plafonare a facturilor la gaze și electricitate

Contractele futures pentru Brent au atins un maxim intraday de 88,13 dolari/baril, preț care nu a mai fost atins din octombrie 2014.

Banca americană de invetiții Goldman Sachs a majorat ținta de preț pentru Brent, estimând că acesta va urca la 100 de dolari/baril în trrimestrul al treilea.

Noua varianta a coronavirusului (Omicron) a provocat corecții abrupte pe piața petrolului în noiembrie și decembrie, însă cotațiile și-au revenit puternic începând cu jumătatea lunii trecute. Cotațiile petrolului au fost susținute inclusiv de alianța OPEC+, care nu a accelerat majorarea producției, împotriva unor presiuni din partea SUA.

Referința americană West Texas Intermediate (WTI) a depășit marți 85 de dolari/baril, cel mai mare preț din luna octombrie.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
wti
crude
brent
cotatii
pret petrol
opec
houthi
coronavirus
emirate
drone