Prețurile cărbunelui au scăzut puternic în China, provocând un declin generalizat al cotațiilor mărfurilor la nivel global

Prețurile cărbunelui au scăzut puternic în China, provocând un declin generalizat al cotațiilor mărfurilor la nivel global
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 oct 2021

Prețurile cărbunelui au scăzut puternic în China provocând un declin generalizat al cotațiilor mărfurilor la nivel global, cum ar fi cele ale cuprului, aluminiului și zincului. Prețurile petrolului au evoluat la rândul lor în scădere, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețurile materiilor prime rămân totuși ridicate, așa că orice declin ar putea oferi doar o pauză temporară a îngrijorărilor băncilor centrale legate de inflație, având în vedere că China și alte economii majore au un consum mare de energie și alte mărfuri, ca urmare a redresării economice după prăbușirile provocate de pandemia de coronavirus, scrie News.ro.

Instrumente pentru o muncă remote eficientă CITEȘTE ȘI Instrumente pentru o muncă remote eficientă

Comisia Națională pentru Reformă și Dezvoltare din China a afirmat marți că studiază modalități de intervenție împotriva prețurilor mari ale cărbunelui și că va lua toate măsurile necesare pentru a le aduce la un interval rezonabil, după ce a convocat o întâlnire cu producătorii de cărbune și cu asociația industriei de profil.

Cărbunele este un indicator important al activităților economice ale Chinei, fiind folosit pentru aprovizionarea a circa 60% din centralele energetice ale țării, care au avut probleme să țină pasul cu cererea de electricitate. Unele locuințe și fabrici au fost alimentate cu electricitate cu intermitențe.

Contractele futures pentru cărbune ale Chinei au scăzut miercuri de la nivelurile record atinse marți, atingând un declin maxim permis de 8%, la 274,71 dolari pe tonă.

Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic CITEȘTE ȘI Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic

Contractele  pentru cărbunele cocsificabil și cocs au scăzut cu 9%, de asemenea, declinul maxim admis.

În cazul contractelor futures ale aluminiului și zincului declinul a fost de peste 6%, în timp ce contractractele pentru unele produse petrochimice, cum ar fi methanolul și ureea, au coborât cu 8%-9%.

Legislația chineză permite Consilului de Stat și guvernelor regionale să limiteze ratele de profit și să stabilească limite de preț pentru bunuri și servicii vitale, în cazul unor creșteri puternice, potrivit NDRC.

NDRC a mai anunțat că se va asigura că minele de cărbune vor opera la capacitate maximă, pentru a produce cel puțin 12 milioane de tone pe zi.

Prețul petrolului WTI, de referință pe piața americană, a avansat ușor miercuri, la 83,05 dolari pe baril, recuperând din pierderile inițiale, după informații privind declinul stocurilor din SUA.

Cotația petrolului Brent a scăzut cu 3 cenți, la 85,05 dolari pe baril.

viewscnt
Afla mai multe despre
cărbune
china