Prețurile petrolului au atins maximul ultimelor două luni din cauza temerilor legate de ofertă

Prețurile petrolului au atins maximul ultimelor două luni din cauza temerilor legate de ofertă
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 sep 2021

Prețurile petrolului au atins joi cel mai ridicat nivel din ultimele două luni, susținute de creșterea cererii de carburanți și de o scădere a stocurilor în Statele Unitem în timp ce producția din Golful Mexic este afectată încă de daunele provocate de două uragane, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Îngrijorările referitoare la producție i-au determinat pe investitori să adopte poziții pe termen lung, potrivit analiștilor.

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

Prețul petrolului Brent a avansat cu până la 1,8%, la 77,10 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel de la jumătatea lunii iulie. Cotația petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piața americană, a avansat cu până la 1,5%, la 73,28 dolari pe baril, scrie News.ro

”Realitatea se instalează, se discută tot mai mult despre scpderea stocurilor și există îngrijorări legate de probleme de aprovizionare la începutul iernii”, a declarat Phil Flynn, analist princial la firma Price Futures Group din Chicago.

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

Miercuri, ambele contracte au urcat cu 2,5% după ce Administrația pentru Informații în Domeniul Energiei anunțat că stocurile de petrol ale SUA au scăzut cu 3,5 milioane de barili în săptămâna încheiată pe 17 septembrie, la 414 milioane de barili, cel mai redus nivel atins din octombrie 2018.

Totodată, unii membri ai OPEC+ au avut dificultăți să crească producția după ani de zile de investiții scăzute și după întârzieri provocate de întârzirea lucrărilor de întreținere în timpul pandemiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret