Prețurile petrolului au crescut cu aproape 2% în urma doborârii unei drone iraniene de către SUA

Prețurile petrolului au crescut cu aproape 2% în urma doborârii unei drone iraniene de către SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iul 2019

Prețurile petrolului au crescut vineri cu aproape 2% în urma amplificării tensiunilor în Orientul Mijlociu, ca efect al doborârii unei drone iraniene de către o navă americană în Strâmtoarea Urmuz, care are o importanță majoră pentru tranzitul petrolului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cotațiile petrolului se îndreaptă totuși spre cel mai mare declin săptămânal din ultimele șapte săptămâni, determinat de anticiparea unei relaxări a tensiunilor în Orientul Mijlociu, dar și de îngrijorările legate de cererea în de scădere, în timp ce temerile privind impactul unei furtuni în Golful Mexic s-au atenuat, scrie News.ro.

Prețul petrolului Brent este în urcare cu 1,9%, la 63,1 dolari pe baril, după un declin de 2,7% consemnat joi, când a scăzut pentru a patra zi consecutiv.

Transgaz, evaluată pentru prima dată de Fitch - încadrată în categoria \'investment grade\' CITEȘTE ȘI Transgaz, evaluată pentru prima dată de Fitch - încadrată în categoria 'investment grade'

Cotația petrolului West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 1,5%, la 56,13 dolari pe baril. În ședința de tranzacționare de joi, prețul petrolului WTI a închis în scădere cu 2,6%. Pe ansamblul săptămânii, petrolul american se îndreaptă spre o scădere de peste 6%.

În spatele creșterilor de vineri se află și indiciile că Rezerva Federală va reduce agresiv dobânzile pentru a susține economia americană, a declarat Stephen Innes, partener la Vanguard Markets.

Statele Unite au anunțat joi că o navă a Marinei SUA a distrus o dronă iraniană în Strâmtoarea Urmuz după ce aceasta a amenințat nava, dar Iranul a comunicat că nu are informații despre pierderea unei drone.

Tot joi, doi oficiali importanți ai Fed au făcut declarații privind necesitatea ca banca centrală să susțină economia, mărind probabilitatea ca dobânzile să fie reduse.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret
drona