Prețurile petrolului au crescut cu peste 3 dolari, dar pe ansamblul săptămânii au scăzut pentru a doua oară consecutiv

Prețurile petrolului au crescut cu peste 3 dolari, dar pe ansamblul săptămânii au scăzut pentru a doua oară consecutiv
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iun 2022

Prețurile petrolului au crescut vineri cu peste 3 dolari, susținute de oferta limitată, dar pe ansamblul săptămânii au scăzut pentru a doua oară consecutiv, din cauza îngrijorărilor legate de majorarea dobânzilor, care ar putea împinge economia mondială în recesiune, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cotația petrolului Brent a avansat cu 3,07 dolari, sau cu 2,8%, la 113,12 dolari pe baril, în timp ce prețul petrolului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a avansat cu 3,35 de dolari, sau cu 3,2%, la 107,62 dolari pe baril, scrie News.ro.

Șeful ANAF despre compensarea prețurilor carburanților: Reducerea va fi benevolă. Nu putem să obligăm pe cineva ca din profitul lui să-și diminueze pentru a scădea prețul la pompă! CITEȘTE ȘI Șeful ANAF despre compensarea prețurilor carburanților: Reducerea va fi benevolă. Nu putem să obligăm pe cineva ca din profitul lui să-și diminueze pentru a scădea prețul la pompă!

”Rezerva Federală a vorbit foarte ferm, ceea ce subminează creșterea prețurilor petrolului, dar încrederea se schimbă un pic datorită datelor economice bune”, a declarat John Kilduff, partner la Again Capital în New York.

Președintele Rezervei Federale din SUA, Jerome Powell, a declarat joi că concentrarea băncii centrale pe reducerea inflației este ”necondiționată”, amplificând temerile că vor urma mai multe creșteri ale ratelor dobânzilor, care au afectat piețele financiare.

Un sondaj de vineri a arătat că încrederea consumatorilor din SUA a atins un minim record în iunie, chiar dacă perspectivele inflației s-au îmbunătățit ușor.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret