Prețurile petrolului au crescut pentru a doua zi consecutiv, cu peste 3 dolari pe baril

Prețurile petrolului au crescut pentru a doua zi consecutiv, cu peste 3 dolari pe baril
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 sep 2022

Prețurile petrolului au crescut miercuri pentru a doua zi consecutiv, cu peste 3 dolari pe baril, revenindu-și după pierderile recente, deoarece dolarul american și-a atenuat câștigurile, în timp ce cifrele referitoare la stocurile de combustibil din SUA au arătat scăderi peste așteptări și o redresare a cererii consumatorilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ce se va întâmpla cu prețurile la energie în România și care va fi situația la iarnă urmează să fie anunțat la Profit Energy.forum, programat pentru 3 octombrie.

Conferința, organizată la Hotel JW Marriott cu sprijinul Engie, Romgaz, Transgaz, OMV Petrom, Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE), Premier Energy, Vimetco Alro și Complexul Energetic Oltenia, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 3,05 dolari, sau 3,5%, la 89,32 dolari pe baril. Contractele futures pentru țițeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au urcat cu 3,65 dolari, sau cu 4,7%, până la 82,15 dolari pe baril, scrie News.ro.

Decizie în justiție, după un proces care a durat șapte ani: Babele și Sfinxul din Bucegi aparțin județului Dâmbovița CITEȘTE ȘI Decizie în justiție, după un proces care a durat șapte ani: Babele și Sfinxul din Bucegi aparțin județului Dâmbovița

Analiștii au spus că prețurile petrolului, în scădere cu peste 22% în trimesturl al treilea , ar putea să atinge plafonul minim, deoarece cererea chineză arată semne de revenire și vânzările de rezerve strategice din SUA se încheie.

”Cred că atingem nivelul minim, dar prețurile vor continua să fie excepțional de volatile și iar banii speculativi ar putea continua să evite ușor această piață”, a declarat Rebecca Babin, trader senior de energie la CIBC Private Wealth US.

Cifrele referitoare la stocurile din SUA au arătat că cererea consumatorilor a revenit, deși furnizarea de produse de rafinare a rămas cu 3% mai scăzută în ultimele patru săptămâni decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut.

Stocurile de țiței din SUA au scăzut cu 215.000 de barili în cea mai recentă săptămână, în timp ce stocurile de benzină au scăzut cu 2,4 milioane de barili și cele de distilate cu 2,9 milioane de barili, deoarece activitatea de rafinare s-a redus în urma mai multor întreruperi.

Dolarul a atins miercuri un nou vârf al ultimelor două decenii față de un coș de valute, înainte de a se retrage. Un dolar puternic reduce cererea de petrol, făcându-l mai scump pentru cumpărătorii care folosesc alte valute. În primele ore ale după-amiezii din SUA, indicele dolarului a scăzut cu 0,9%.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret